Tetszett a cikk?

A magyar kormányfő Strasbourgban csütörtökön mondott beszédében a Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Európai Központjának budapesti felállítását javasolta. Medgyessy kiemelte: a romák támogatását elsőbbséggel kell kezelni.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén csütörtökön elmondott beszédében Medgyessy Péter miniszterelnök a Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Európai Központjának budapesti felállítását javasolta. Medgyessy szerint a romák támogatását a nemzeti fejlesztési programon belül a lehető legmagasabb fokú elsőbbséggel kell kezelni, mert "nincs modern európai Magyarország a romák integrációja nélkül". A kormányfő által javasolt központban ugyanakkor a bevándorlás útján keletkező "új kisebbségek" helyzetét is vizsgálnák.
Medgyessy beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország a szomszédos országokkal való kapcsolattartás révén, valamint az Európa Tanács és az Európai Unió támogatása segítségével kívánja támogatni a határon túli magyarokat identitásuk megőrzésében, továbbá abban, hogy szülőföldjükön teljes méltósággal élhessenek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa egyik legrégebbi közössége kis híján eltűnt az elmúlt 50 évben

Európa egyik legrégebbi közössége kis híján eltűnt az elmúlt 50 évben

Ronaldinho is koronavírusos

Ronaldinho is koronavírusos

Három holttestet találtak a zalaszentmihályi horgásztónál

Három holttestet találtak a zalaszentmihályi horgásztónál