Tetszett a cikk?

Fenyegetésekre hivatkozva visszalépett a Fidesz jelöltje a november 16-ára kiírt, megismételt demecseri időközi polgármester-választástól. Az MSZP szabolcsi elnöke szerint a hivatkozás minden alapot nélkülöz.

Fáky Lászlóné szerint Demecserben "végletesen eldurvult a helyzet", és - mint állítja - rá kellett jönnie, "hogy egy polgári gondolkodású, egyedülálló nőnek ma Magyarországon egy baloldali jelölttel szemben nem ildomos a közéletben szerepet vállalnia".
Tukacs István, az MSZP szabolcsi elnöke visszautasította Fáky Lászlóné állításait, szerinte Fáky Lászlóné indokai "nem a volt jelölt véleményét tükrözik, hanem a helyi Fidesz-vezetők minden alapot nélkülöző rágalmait összegzik".
Az első, október 19-én tartott korábbi választást Kis Gyula, az MSZP, az SZDSZ és a Szövetség Demecserért Egyesület közös jelöltje 1 547 szavazattal nyerte, míg Fáky Lászlóné 1 024 voksot kapott. Az eredményt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság jogerős ítéletében megváltoztatta, és elrendelte a választás 30 napon belüli megismétlését, helyt adva a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete által benyújtott kifogásoknak.
A bíróság úgy ítélte meg, hogy a helyi és a területi választási bizottság által is megállapított törvénytelenségek - az, hogy Kis Gyula valótlanul állította kampányszórólapján, miszerint megkapta az ajánlószelvények több mint felét, illetve egyik támogatója szervezetten szállított szavazókat voksolni, valamint a jelölt jogtalanul oktatási intézményben kampányolt - befolyásolták a szavazás végeredményét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

Vesztegzár alá került két híres erdélyi magyar település

Vesztegzár alá került két híres erdélyi magyar település

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak