Tetszett a cikk?

Nem kíván távozni posztjáról Ragáts Imre, a Magyar Televízió (MTV) Rt. elnöke, aki ellen a közszolgálati televízió kuratóriumi elnöksége az elmúlt hetekben indított vizsgálatot az általa áprilisban kötött reklámidő szerződések miatt - mondta az MTV Rt. sajtóreferense vasárnap.

Ragáts Imre úgy véli: lemondása után az MTV-ben kialakult zűrzavaros állapotokat sokan kihasználnák, s az eddig felépített struktúrában, a kinevezett személyi állományban további károkat okoznának. Sajtóreferense szerint a tévéelnök a reklámszerződéseket az intézmény érdekeit szem előtt tartva kötötte; a három céggel létrejött megállapodást az elnök az első adandó alkalommal korrigálta, így az MTV-t az ügylet kapcsán anyagi kár nem érte.
Az MTV Közalapítvány kuratóriumának elnöksége október 30-án rendelt el azonnali hatállyal vizsgálatot, mivel a testület tudomására jutott, hogy áprilisban jóváhagyása nélkül kötött szerződést reklámidő-értékesítésre az MTV. A Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet október 31-én közzétett információi szerint Ragáts Imre az áprilisban kötött szerződésekben évekre előre értékesítette az MTV reklámidejét három, a Magyar Hírlap szerint "az RTL Klub érdekeltségébe tartozó" médiaügynökségnek. Az újságok értesülése szerint annak ellenére 900 millió forint plusz áfa volt a szerződések összege, hogy tavaly több mint egymilliárdos bevétele volt ebből a forrásból az MTV kereskedelmi osztályának. A hír megjelenésekor az RTL Klub cáfolta érintettségét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Főorvos úr, már nagyon vártuk” – így debütált Szlávik János a Jóban Rosszban vendégszereplőjeként

„Főorvos úr, már nagyon vártuk” – így debütált Szlávik János a Jóban Rosszban vendégszereplőjeként

Annyira keveset tankoltak a magyarok, hogy az a nullára húzta le a kiskereskedelem növekedését

Annyira keveset tankoltak a magyarok, hogy az a nullára húzta le a kiskereskedelem növekedését

Dull Szabolcs lakására csöngetett be Vaszily Miklós új tévéjének stábja

Dull Szabolcs lakására csöngetett be Vaszily Miklós új tévéjének stábja