Tetszett a cikk?

A személyes adatok kezelését a minisztérium csak az érintett beleegyezése, vagy törvényi felhatalmazás alapján célhoz kötötten végezhette volna, ezek a feltételek azonban hiányoztak – közölte Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos.

László Csaba pénzügyminiszter a 2002-es kormányváltást követően adott utasítást az APEH-nek, az Államháztartási Hivatalnak, a Magyar Államkincstár Rt.-nek, a Szerencsejáték Felügyeletnek, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének és a VPOP-nak az általuk kezelt adatok mentésére és a tárcához továbbítására. A PSZÁF nem teljesítette a kérést, az APEH pedig csak a mentést végezte el, azután a titkos ügykezelés szabályai szerint őrizte a másolt adatokat, de nem továbbította a Pénzügyminisztériumnak - mondta el Péterfalvi Attila.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Távozik-e posztjáról László Csaba pénzügyminiszter márciusig?
Nem helytálló az a korábban kifejtett pénzügyminiszteri álláspont, hogy a tárca vezetőjének ellenőrzési, felügyeleti joga adott jogalapot az adatok bekérésére – közölte Péterfalvi. Az adatvédelmi biztos felvetette azt is, hogy vajon miért nem tájékoztatták őt az APEH illetékesei az adatmentésről, amikor 2002 őszén helyszíni vizsgálatot folytatott az adóhivatalnál, miért csak ez év februárjában a sajtóból értesült róla, mikor azt az adatvédelmi nyilvántartásban is fel kellett volna tüntetni.Indokolt lenne az egyes ágazatokban történő adatkezelés szabályainak az általános adatkezelési szabályokhoz igazítása – mondta az adatvédelmi ombudsman. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Drámai felvételen menti ki egy aligátor szájából a kutyáját egy floridai férfi

Drámai felvételen menti ki egy aligátor szájából a kutyáját egy floridai férfi

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Visszatér az üvegvisszaváltás

Visszatér az üvegvisszaváltás