Tetszett a cikk?

Árokba borult egy 22 tonna veszélyes anyagot szállító szlovák kamion az 55-ös főúton, Szeged és Mórahalom között, csütörtökön. A mérgező anyagokkal teli zsákokat ma szállítják el a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai, eközben az utat teljes szélességében lezárják.

A teherjármű bárium-szulfáttal megrakodva tartott a szerbiai Kikindára, amikor a ködös, lefagyott útszakaszon egy kanyarban megcsúszott és az árokban oldalára fordult. Az ásotthalmi erdőnél történt balesetben senki nem sérült meg.Dr. Szőllősi Sándor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a hvg.hu-nak elmondta: a baleset során a kamionból kihullott zsákok nem szakadtak fel, ezeket már el is szállították, a raktérben lévőkről azonban nem tudják, sérültek-e. A balesetvédelmi előírások tiltják, hogy veszélyes anyagokkal éjszaka dolgozzunk, így a további zsákok kiemelését és elszállítását a legnagyobb körültekintés mellett, védőruhában dolgozva ma végezzük el – közölte az igazgató, hozzátéve: a baleset helyszínén ma déltől várhatóan délután öt óráig egész pályás útlezárásra kell számítani.A bárium-szulfát savas vízzel - vagy belégzéskor gyomorsavval - érintkezve feloldódik és erősen mérgezővé válik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmarad a nagy népességrobbanás, de jóval kevesebben halnak meg, mint tavaly

Elmarad a nagy népességrobbanás, de jóval kevesebben halnak meg, mint tavaly

Rétvári felfestette a kormányra támadó Iványi Gábor képét

Rétvári felfestette a kormányra támadó Iványi Gábor képét

Tizenhárom metróállomásra kerültek ingyenes kézfertőtlenítők

Tizenhárom metróállomásra kerültek ingyenes kézfertőtlenítők