Tetszett a cikk?

Az Állami Autópályakezelő Rt. sikkasztással gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő egykori vezérigazgatójának óvadékát az ügyészség fellebbezése nyomán emelte meg a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság.

Bitvait az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság korábban 10 millió forintos óvadék ellenében helyezte szabadlábra. A másodfokú bíróság döntését azzal indokolta, hogy a gyanúsítottnak felrótt bűncselekmény jellegére és súlyára tekintettel a 10 millió forintos óvadék túlzottan alacsony.Szintén 30 millós óvadék ellenében szabadult december 5-én Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. sikkasztás gyanújával letartóztatott volt vezérigazgató-helyettese. Az óvadék összege azonban csak 10 millió forint volt Rejtő E. Tibor, a K and H Bank sikkasztással gyanúsított egykori vezérigazgatója esetében. A volt bankvezér pénteken hagyhatta el a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetet, miután ügyében nem fellebbezett az ügyészség, így már a kerületi bíróság elsőfokú határozata jogerőre emelkedett.Mindhárom gyanúsítottat szeptember 7-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, amely szabadlábra helyezésük után mindannyiuknál háziőrizetet rendelt el. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közép-európai járványkörkép: a második hullám mindenhol durvább, mint a tavaszi

Közép-európai járványkörkép: a második hullám mindenhol durvább, mint a tavaszi

Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Ezeken az utakon változtak idén a sebességhatárok

Ezeken az utakon változtak idén a sebességhatárok