Tetszett a cikk?

Pénzt kínált a pártba való belépésért Vas megyei romáknak az MSZP egyik aktivistája - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, a Vas Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

"Felháborítónak tartjuk és tiltakozunk a pártszervezés ilyen módja ellen, a roma emberek nem megvásárolhatók" - mondta. Közlése szerint a párt egyik aktivistája a nyár óta az MSZP-be 400-500 romát kísérelt meg beléptetni fejenként 500-1000 forintot kínálva. A sajtótájékoztatón részt vett több vasi - így a kőszegi, a vasvári, a rönöki, csörötneki, a szakonyfalui - roma kisebbségi önkormányzat vezetője, illetve képviselője, akik megerősítették Horváth Csaba szavait.A megyei elnök hangsúlyozta: nem került volna sor a karácsony előtti sajtótájékoztatóra, ha a "beléptetési kísérletek" nem folytatódnak. Szerinte a belépési nyilatkozatok döntő többségét a kisebbségi önkormányzatok vezetőinek közbenjárására az érintettek már visszavonták. Baranyai Mihály, a Kőszegi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint Celldömölkön a Ság-hegyen az MSZP rendezvényén még nyáron egy roma társuk azzal "dicsekedett", hogy az MSZP aktivistájától pénzt kap a romák beléptetéséért.A sajtótájékoztatón Horváth Csaba azt mondta: birtokában vannak a bizonyítékok, amelyekkel állításait alá tudja támasztani, szavai szerint azonban a dokumentumokat otthon felejtette, mert sietett.Tóth Csaba, az MSZP megyei pártszervezésérért felelős alelnöke az MTI megkeresésére határozottan cáfolta, hogy bárki pénzért toborzott volna tagokat az MSZP soraiba. "A roma kisebbségi önkormányzat elnökének bizonyítania kell szavait, különben jogi lépéseket teszünk" - fűzte hozzá. Tóth Csaba szólt arról is, valóban folyt a megyében tagtoborzás, melynek köszönhetően emelkedett az MSZP taglétszáma, de pénzt soha nem kínáltak senkinek, ilyen esetről tudomása nincs.Elmondta azt is: éppen Horváth Csabának voltak olyan politikai ambíciói, hogy a megalakuló Vas Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatok reménybeli elnökeként, megalakítja Vas megyében az MSZP roma tagozatát, erről az ő jelenlétében Budapesten tárgyaltak is a párt szervezőivel. Tóth Csaba szerint a roma kisebbségi vezető politikai magatartása az elmúlt hetekben előtte ismeretlen ráhatásra, teljesen ellentétes fordulatot vett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Deutsche Welle: A hivatalos Magyarország habzik a dühtől, de miért?

Deutsche Welle: A hivatalos Magyarország habzik a dühtől, de miért?

Meddig elég még a tárhelyem a Google-nél? Mikortól kell fizessek a fotóim tárolásáért?

Meddig elég még a tárhelyem a Google-nél? Mikortól kell fizessek a fotóim tárolásáért?