Érvényes bírósági végzés nélkül akart kedd reggel kilakoltatni egy roma családot a ferencvárosi Bohus Kft. – közölte a Roma Sajtóközpont. A IX. kerületi önkormányzat úgy tudja: a kft csak azt ellenőrizte, hogy a család önként elhagyta-e a lakást.

Tegnap délelőtt a Bohus Kft.-től hat férfi érkezett a Balázs Béla utca egyik szoba-konyhás lakásába, hogy az ott élő négytagú roma családot kilakoltassa, érvényes bírósági határozatot azonban nem tudtak felmutatni, mert az önkormányzat által indított lakás-kiürítési per még el sem kezdődött – értesült a Roma Sajtóközpont.A szoba-konyhás lakásban élő négytagú család ellen a kerület önkormányzata indított ugyan lakás-kiürítési pert, ám az első tárgyalási nap csak októberben lesz – áll a sajtóközpont kedden kiadott közelményében, amely szerint az önkormányzat által megbízott Bohus Kft. emberei egy hónapja mégis felkeresték a családot, s aláirattak a családfővel egy jegyzőkönyvet, amelyben vállalta, hogy harminc napon belül elhagyják a lakást. A család szerint a kedden megjelent kilakoltatók biztosították őket, hogy erőszakot nem alkalmaznak, ám azt állították: ha később hagyják el a házat, a kilakoltatás költségeit a családra terhelik.Várkonyi Imréné, az önkormányzat lakásügyi osztályvezetője a Roma Sajtóközpontnak azt mondta: a hivatal megegyezett a kft-vel, hogy csak azért mennek ki a Balázs Béla utcába, hogy ellenőrizzék, a család önként elköltözött-e, ahogy azt korábban ígérték. Arról nincs tudomása, hogy a Bohus Kft. hogyan járt el, mert a részletek már nem az önkormányzatra tartoznak. Gávai Péter, a Bohus Kft. képviselője a sajtóközpontnak nem kívánt nyilatkozni a történtekről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Olcsóbb lesz a gázolaj péntektől

Olcsóbb lesz a gázolaj péntektől

Ötszörösére emelték az indiak belépőjegyenek árát a Tádzs Mahalba

Ötszörösére emelték az indiak belépőjegyenek árát a Tádzs Mahalba

Magyar kórház épül Ukrajnában, de csak magyarok használhatják

Magyar kórház épül Ukrajnában, de csak magyarok használhatják

Olyan technológiát talált ki a Facebook, ami megjósolja, hova fogunk menni

Olyan technológiát talált ki a Facebook, ami megjósolja, hova fogunk menni

Videó: Ömlik a láva az Etnából

Videó: Ömlik a láva az Etnából

Gyurcsány Ferenc megszavazta a túlóratörvény módosítóját

Gyurcsány Ferenc megszavazta a túlóratörvény módosítóját