Tetszett a cikk?

A közpénzügyi államtitkár panaszt emelt a Fővárosi Főügyészség határozata miatt, amelyben megszüntették Sík Zoltán, az Orbán-kormány volt informatikai kormánybiztosa ellen indított eljárást.

A Közpénzügyi Államtitkárság 2002. augusztusában tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, mert az előző kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal több száz millió forintot fizetett tanácsadásért egy ügyvédi irodának.Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: amikor az ügyészség okirat-hamisítás miatt vádat emelt Sík Zoltán ellen, egyúttal bizonyítékok hiányában megszüntette az ugyanebben az ügyben hűtlen kezelés miatt folytatott nyomozást.Az államtitkár panaszában kiemelte, hogy "a határozat több, egymásnak ellentmondó megállapítást tartalmaz, illetve a Fővárosi Főügyészség a tényekből helytelen következtetéseket vont le".„Keller László sajnálja, hogy a két év kevésnek bizonyult az ügy egyértelmű és megnyugtató felderítéséhez, így továbbra is fenntartja a Közpénzügyi Államtitkárság 2002. augusztusában tett feljelentésében foglaltakat” - áll az államtitkárság közleményében.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón