Tetszett a cikk?

Az SZDSZ ügyvivő testületének keddi ülésén Csillag István gazdasági- és közlekedési miniszter bejelentette: a továbbiakban nem kíván miniszterként tevékenykedni, ezért felajánlja lemondását. Állítólag Veres János, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára váltja őt a poszton.

Csillag lemondását az SZDSZ tudomásul vette - közölte a párt a hvg.hu-hoz eljuttatott közleményében, amely szerint Csillag István a Medgyessy-kormányban következetesen képviselte a liberális gazdaságpolitikát. "Azóta, hogy Medgyessy Péter benyújtotta lemondását, Csillag István többször jelezte: nem kíván feltétlenül pozíciót vállalni a következő kormányban" - írta az SZDSZ. A miniszter több héttel ezelőtt levélben tudatta az SZDSZ elnökével: személyével szemben olyan indulatokat tapasztal a szocialisták részéről, amelyek komolyan hátráltatják feladatának ellátásában."Csillag István nem kívánja felesleges konfliktusokkal terhelni az új kormányt. Nem kívánja a Medgyessy-kormány problémáit és sérelmeit újraéleszteni a Gyurcsány-kabinetben. Miután az MSZP-vel való viszonya megromlott, nem kíván szerepet vállalni az új MSZP-SZDSZ kormányban" - fogalmaz a közlemény.Csillag szerdai parlamenti beszédében is egyértelműsítette, hogy távozik Gyurcsány Ferenc kormányából. "Azt kívánom utódomnak, hogy a nehéz feltételek ellenére derűsen és türelemmel folytassa a gazdaság dinamikus fejlesztését, továbbá azt is, hogy a kormánykoalíció nagyobb frakciója támogassa, jobban, mint engem" - mondta a miniszter.Az SZDSZ bizalma töretlen volt és töretlen marad Csillag István személyében - közölte a párt. A magyar liberális párt rendkívül elégedett Csillag István tevékenységével. Ezért az SZDSZ felkérte Csillag Istvánt: továbbra is vegyen részt a liberális gazdaságpolitika megfogalmazásában és képviseletében. Ennek érdekében Kuncze Gábor felkérte Csillag Istvánt az SZDSZ gazdasági kabinetjének vezetésére, amely felkérést Csillag István elfogadta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!