szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP arra kéri a Fidesz elnökét, hogy szólítsa fel a tüntető gazdák közötti híveit a március 15-i nemzeti ünnep tiszteletben tartására, hogy a traktorok otthon ünnepeljenek - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Turi-Kovács Béla, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elutasította azt, hogy a gazdáknak a nemzeti ünnepre való hivatkozás miatt kellene hazamenniük.

   
Lendvai szerint "Budapest ma aggódik" azért, hogy zavartalan ünnepe legyen. Senki sem traktorokkal akar ünnepelni - mondta, s hozzátette, a Fidesz most bizonyíthatja, hogy a nemzeti ünnep fontosabb neki a kampánynál.
   
A szocialista frakcióvezető leszögezte: fontos lenne, ha Orbán Viktor azokat a vidéki sajtóban megjelent állításokat is cáfolná, amely szerint a Fidesz a tüntetőkkel van.
   
Lendvai Ildikó a Fidesz és a Magosz honlapjáról kinyomtatott két lapon mutatta be, milyen átfedések vannak a két szervezet tagsága között.
   
Turi-Kovács Béla szerint aki rendelkezik vidéki ismerettel, az tudja, hogy nincs olyan politikai erő, amely a tél közepén képes lenne egyetlen gazdát is a traktorjával együtt elhozni Budapestre valamilyen politikai ügy miatt, ha arra nem a sorsa kényszeríti.
   
Az ellenzéki képviselő azt mondta: elutasítják, hogy miután nem tárgyalnak a gazdákkal, miután "kerek-perec kijelentik, hogy semmiféle további támogatásra nem hajlandók", a gazdák azért menjenek haza, mert március 15-én szerintük nagyobb nyugalom lenne Budapesten. Hangot adott azon véleményének, hogy az MSZP a felelősséget próbálja áthárítani más, tisztességes szervezetekre,
így az egyházra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Agilis munkavállalói élmény

Agilis munkavállalói élmény

Ha elveszítette az állását a koronavírus miatt, most kicsit reménykedhet

Ha elveszítette az állását a koronavírus miatt, most kicsit reménykedhet

Nem tetszik a dunaújvárosi kórház főigazgatójának, hogy néhányan tiltakoznak az új egészségügyi törvény ellen

Nem tetszik a dunaújvárosi kórház főigazgatójának, hogy néhányan tiltakoznak az új egészségügyi törvény ellen