szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) 378 millió Ft üdülési célú szociális támogatás kifizetéséről döntött. Olyan munkavállalóknak, nyugdíjasoknak, fogyatékkal élőknek kapnak támogatást, akiknek alacsony a jövedelmük.

Az üdülési célú pályázatokra közel 23 ezer kérelem érkezett, ebből 773 igénylőt utasítottak el. A pályázók ötezertől 25 ezer forintig terjedő támogatást kaptak az alapítvány közleménye szerint.

A napokban várható döntés az alacsony jövedelmű családok támogatásáról, amelyek 40 ezer forint önrész megfizetése mellett 80 ezer forint hozzájárulásban részesülnek.

Ez utóbbi pályázat miatt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kilátásba helyezte, hogy az Egyenlő Bánásmód Hivatalához fordul, mert a program csak a négytagú családoknak nyújt támogatást, a három-, vagy annál több gyerekeseknek nem.

A MNÜA a szakmunkástanulóknak is pályázatot hirdetett, amelyre április 30-áig jelentkezhettek a diákokat oktató intézmények, illetve az érdekükben tevékenykedő egyesületek és szakszervezetek. Az alapítvány egyelőre nem tette közzé, hány szakmunkástanuló fiatal kaphat 30 ezer forintos üdülési csekket az önrészként befizetendő ötezer forintért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fantomdiákok kaptak támogatást Borsodban

Fantomdiákok adatai alapján igényelt minisztériumi támogatást egy Borsod megyei városban bejegyzett oktatási alapítvány; a rendőrség feltételezése szerint a szervezet mintegy 30 millió forintnyi többletbevételhez jutott.

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

370 lóerős lett a Cupra Formentor

370 lóerős lett a Cupra Formentor

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról