szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője bejelentette, hogy pénteken megkezdődött az iratismertetés Kulcsár Attila ügyében.

Az iratismertetés néhány héttől akár másfél hónapig is eltarthat, attól függően, hogy a gyanúsítottak milyen mélységig kívánják áttanulmányozni a nyomozás során velük kapcsolatban keletkezett iratokat - mondta Horváczy Emese.

A szóvivő nem közölte, hogy melyik gyanúsított mikor megy be a rendőrségre az iratismertetésre. Mint mondta, ennek közléséhez a gyanúsítottak nem járultak hozzá.

A K&H Equities-ügynek huszonhat gyanúsítottja van, közülük kettő ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Az eljárási törvény szerint a nyomozásra konkrét személy ellen két évük van a hatóságoknak, így a vádemelésnek 2005. augusztus végéig kell megtörténnie.

A 26 gyanúsítottat számos bűncselekménnyel gyanúsították meg, többek között magánokirat-hamisítással, sikkasztással, pénzmosással, vesztegetéssel és orgazdasággal.

A nyomozás során 55 372 oldal irat keletkezett, ezt 130 kötetbe rendezték. A gyanú szerint 1998-99-ben sikkasztottak először az ügyfelektől, ez a módszer 2002 áprilisától változott meg, amikor már két nagyobb gazdasági társaság számláiról történtek a jogellenes átutalások. A sikkasztás értéke 20 milliárd forint volt, amivel 10 milliárd forint kárt okoztak a gyanúsítás szerint az elkövetők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kulcsár-ügy: az adatkezelőnek joga van a megsemmisítéshez

Az adatkezelőnek jogában áll az adatokat tartalmazó dokumentumok megsemmisítéséről dönteni, amennyiben nincs olyan cél, amely miatt azokat tárolni kell - mondta az adatvédelmi biztos a lehallgatott Kulcsár-telefonbeszélgetések megsemmisítése kapcsán.

Itthon

Zárolták Kulcsár ügyfeleinek vagyonát

A Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerős végzésével több milliárd forint erejéig zárolta Kulcsár Attila több ügyfelének vagyonát. A döntés két ügyvédi irodát, 24 céget és 21 magánszemélyt érint.

MTI Itthon

Gyanúsítottként hallgatták ki Kodela Lászlót a Kulcsár-ügyben

Gyanúsítottként hallgatták ki a brókerügyben Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi helyettes államtitkárát. Az ügyészség azt mondja, Kodela ötmillió forintot vett át Kulcsár Attilától azt ígérve, hogy elintézi a rendőrségen, hogy ne induljon nyomozás a brókerügyben - adta hírül az egyik kereskedelmi televízió hétfőn.

MTI Itthon

Kulcsár ügyvédje szerint kliense nem kötött vádalkut

Nem kötött vádalkut az ügyészséggel Kulcsár Attila - közölte a volt bróker ügyvédje a közszolgálati televízió reggeli műsorában pénteken. Zámbó Gyula kliense szerint lényegesen kisebb összeget sikkasztott, mint amekkorával vádolják.

hvg.hu Itthon

Sajtóper várható a Kulcsár-vallomás miatt

Jogi lépéseket kezdeményez a Synergon Rt. a Demokrata című lap ellen - tudta meg a hvg.hu. A hetilap ugyanis azt írta Kulcsár Attila állítólagos vallomására hivatkozva, hogy az informatikai cég Baja Ferenc közreműködésével próbált állami megrendeléshez jutni.

MTI Itthon

Kulcsár: nem tőlem szivárogtak ki a jegyzőköny-részletek

Kulcsár Attila azt állítja, a sajtóban megjelent jegyzőkönyv-részletek nem tőle, vagy jogi képviselőjétől szivárogtak ki. A KandH Bank brókercégének volt ügyvezető igazgatója a sajtóban megjelent konkrét nevekről, mint vele kapcsolatban állókról nem kíván nyilatkozni.

MTI Itthon

Megsemmisítették Kulcsár lehallgatási jegyzőkönyveit

"Színtiszta képtelenségnek" minősítette Tóth András nemzetbiztonsági államtitkár azt a feltételezést, miszerint a jegyzőkönyveket azért semmisítettek volna meg, mert azokból fény derülhetett volna Kulcsár politikai kapcsolatrendszerére.

MTI Itthon

Összefoglaló is készült Kulcsár telefonbeszélgetéseiből

A Nemzetbiztonsági Szolgálatnál tartalmi összefoglaló készült Kulcsár Attila lehallgatott telefonbeszélgetéseiről, melyet Demeter Ervin (Fidesz), az Orbán-kormány volt titokminisztere is megismerhet, ha azt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága megszavazza - közölte egy kereskedelmi rádió műsorában szerdán este a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkár.

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

A kormány faragott egy bunkósbotot a veszélyhelyzeti törvényből az önkormányzatok ellen

A kormány faragott egy bunkósbotot a veszélyhelyzeti törvényből az önkormányzatok ellen

Az agrártárca helyettes államtitkárát vették őrizetbe korrupciós ügy miatt

Az agrártárca helyettes államtitkárát vették őrizetbe korrupciós ügy miatt