szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen huszonkétmillió forint értékű védett madár tetemére bukkantak a vámosok Nagylaknál két olasz gépkocsiban.

Hétfőn este egy olasz állampolgár jelentkezett belépésre személygépkocsival, két olasz utasával együtt a határon; a pénzügyőrök tételes vámvizsgálatot tartottak, amelynek során a gépjárműben elhelyezett három hűtőtáskában 269 fürj tetemét fedezték fel - mondta a Vám-és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtófelelőse.

Némedi Varga Éva hozzátette: kedden hajnalban szintén két olasz állampolgár autójában, a gépjármű hátsó ülése előtt elhelyezett hűtőtáskában 168 fürjtetemet találtak a pénzügyőrök.

Az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség felügyelője a helyszíni szakértői vizsgálatot követően megállapította, hogy mindkét esetben védett és nemzetközi szerződés hatálya alá tartozó madarak teteméről van szó - mondta.

A 13,5, valamint 8,5 millió forint, azaz összesen 22 millió értékű madártetemet a vámhivatal lefoglalta, majd természetkárosítás miatt feljelentést tett a makói rendőrkapitányságon - közölte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Csempészáru védett állatok szőréből

Példátlan csempészszállítmányt foglaltak le védett antilop szőréből készült kendőkből svájci vámosok - jelentette a Nemzetközi Állatjóléti Alap (IFAW).

MTI Itthon

Magyarországra jött volna a kínai csempészáru

Rekordmennyiségű cigarettát, 216 millió darabot fedezett fel a hamburgi vámhatóság. Mint a helyi vám- és pénzügyőrség szerdán közölte, egyedül a hamburgi kikötőben 171 millió cigarettát foglaltak le, a fennmaradó mennyiséget "elkísérték" az átadás-átvétel helyéig.