szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Helyreigazításra és félmillió forint kártérítésre kötelezte Demszky Gábor főpolgármestert a Fővárosi Ítélőtábla.

Helyreigazításra és 500 ezer forint kártérítésre kötelezte Demszky Gábor főpolgármestert a Fővárosi Ítélőtábla, mert a Levegő Munkacsoportról kijelentette, hogy a környezetvédő szövetség késleltette a 4-es metró építését, és ezzel 60 milliárd forint kárt okozott.

A döntést a civil szervezet személyiségi jogának megsértésével indokolta az ítélőtábla.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Demszky konfrontálódik a Hild-házért

A főpolgármester szerint nyílt jogsértés, hogy ügyészségi óvás ellenére tovább folytatódik a VI. kerületi, Király utca 40. szám alatti Hild-ház bontása. Demszky Gábor arra kérte a belügyminisztert, szerezzen érvényt az ügyészségi döntésnek.

MTI Itthon

Demszky: a 4-es metró késedelméért Orbán a felelős

A főpolgármester szerint a 4-es metró megépítésének késlekedéséért Orbán Viktor a felelős. Demszky Gábor ezt a Baross téri építési helyszínen tartott sajtótájékoztatóján jelentette ki, annak kapcsán, hogy a Fidesz elnöke egy csütörtöki tévéinterjúban a metróvonal megépítését ígérte.

Itthon

4-es metró: a civilek még pereskednek

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a civil szervezetek nem vonták vissza a 4-es metró vasúthatósági engedélyével kapcsolatos bírósági keresetüket.

Gazdaság

Az M0-s autóút és a zöld jogok

Akár el is veszhet az M0-s körgyűrű 26,5 kilométernyi szakaszának építésére ígért csaknem 300 millió eurónyi uniós támogatás a zöld szervezetek és a hatóságok közötti háborúság miatt, amely most egy 9 kilométeres szakasz körül lángolt fel. A harc elhúzódásáról azonban nem a zöldek tehetnek.

Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását

Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását

Használt cipőket is árulni fog a Nike

Használt cipőket is árulni fog a Nike

Meghosszabbították a Covid-osztályon késelő férfi letartóztatását

Meghosszabbították a Covid-osztályon késelő férfi letartóztatását