szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

December 21-től megszűnik a határellenőrzés Magyarország "schengeni belső határai", vagyis az osztrák, a szlovén és a szlovák határ mentén, tehát ahol fizikailag lehetséges az átjutás például Magyarországról Ausztriába, ott ellenőrzés nélkül át lehet menni - mondta csütörtökön Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter.

A nap folyamán az Európai Unió tagállamainak szakminiszterei jóváhagyták azokat az értékeléseket, amelyek alkalmasnak minősítették Magyarországot és nyolc másik új EU-tagállamot, hogy csatlakozzanak a határellenőrzés nélküli közlekedést biztosító schengeni övezethez.

A schengeni övezet külső határai mentén ugyanakkor alaposabb lesz az ellenőrzés - tette hozzá a miniszter. Mint mondta, ott megmaradnak a határrendészeti kirendeltségek is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

Közeledő Schengen

Az utolsó akadálya is elhárult a schengeni övezet december végi bővítésének, miután a tagállamok képviselőit tömörítő...

MTI Itthon

December 21-én csatlakozhatunk a schengeni övezethez

December 21-én, az eredetileg tervezettnél tíz nappal korábban kerül sor kilenc európai uniós tagállam, köztük Magyarország csatlakozására a határellenőrzés nélküli utazást biztosító schengeni övezethez - jelentette be szerdán a soros EU-elnökség Brüsszelben.