szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gusztos Péter, az SZDSZ országgyűlési képviselője kilépett a párt salgótarjáni csoportjából - a hírt a politikus erősítette meg.

Döntését és annak előzményeit Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese levélben írta meg az SZDSZ salgótarjáni tagjainak. Az MTI birtokában lévő levél azt tartalmazza: az országgyűlési választásokra készülve az SZDSZ választókerületi elnöki tisztséget hoz létre, az elképzelések szerint ezek az elnökök lesznek a képviselőjelöltek 2010-ben. A salgótarjáni ügyvivők október végén Ercsényi Ferencet, a párt Nógrád megyei elnökét választották meg erre a posztra, Gusztos Péter a megbeszélésre nem kapott meghívót, a döntésről pedig úgy értesült, hogy ő érdeklődött.

"Az eljárás üzenetét értem, a döntést tudomásul veszem" - fogalmaz a levélben Gusztos Péter, aki időközben a Győr-Moson-Sopron megyei választmánynál kért és kapott egyéni tagságot. A szabad demokrata országgyűlési képviselő az MTI-nek azt mondta: "Nehéz döntés volt. Az egyéni tagságot átmeneti formának választottam. Nem tudom, hol fogok indulni 2010-ben, de ebben a ciklusban mindenképpen feladatom marad a salgótarjáni ügyek képviselete."

Gusztos Péter 2006-ban országos listán szerzett mandátumot, de ő volt az SZDSZ képviselőjelöltje a salgótarjáni választókerületben, 13 évig volt a salgótarjáni csoport tagja. Ercsényi Ferenc, a párt nógrádi elnöke nem kívánt nyilatkozni az ügyről, mindössze annyit mondott: a hír igaz, de nem akarja kommentálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

Eörsi-Gusztos tandem

Az SZDSZ-en belüli erőviszonyokat többé-kevésbé leképező tisztújítást hajtott végre a szabaddemokraták parlamenti...

MTI Itthon

Rogán vizitdíjra fordítaná a parkolási díjat, Gusztos kételkedik

Vizitdíjra fordítaná a Belvárosi Önkormányzat azt az összeget, amelyet az Egészségügyi Minisztériumtól vár elmaradt közterület-használati díj fizetése címen - jelentette be a polgármester. A közigazgatási hivatal álláspontja megalapozatlan és annak nincs is jelentősége – mondta Rogán Antal.

MTI Itthon

Péterfalvihoz fordult Gusztos a temetői csekkek miatt

Az adatvédelmi biztoshoz fordult kedden Gusztos Péter (SZDSZ), mert a Nógrád megyei Litkén felszólító levelet és csekket helyeztek el azokon a sírokon, amelyek után a hozzátartozók nem fizették ki a sírmegváltási díjat.

MTI Itthon

Gyorshajtáson érték Gusztos Pétert

Az eset egy 100 kilométeres sebességkorlátozó táblánál történt, ahol Gusztos Péter saját bevallása szerint 155 kilométer/órás sebességgel hajtott az autópályán.

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

A koronavírus Lengyelországban is súlyos gondokat okoz: "Csak 10 óra alatt találtunk egy kórházi ágyat a koronavírusos betegnek"

A koronavírus Lengyelországban is súlyos gondokat okoz: "Csak 10 óra alatt találtunk egy kórházi ágyat a koronavírusos betegnek"