szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vádat emelt az ügyészség Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány ellen. A Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője nevek említése nélkül azt mondta: két volt vezető beosztású rendőr ellen szolgálati visszaélés vétsége miatt emeltek vádat.

Ács Tibor annyit közölt: az ügyben korábban három rendőrt gyanúsítottak meg, de egyikükkel szemben megszüntették az eljárást. A másik két rendőr közül az egyiket egy, a másikat hat rendbeli szolgálati visszaéléssel vádolták meg. Az MTI értesülése szerint az utóbbi Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány.

A szóvivő a tényállásról sem beszélt részletesen, azt azonban elmondta, hogy az ügyészség kérte a bíróságtól az ügy soron kívüli tárgyalását.

Sajtóhírek szerint Gergényi Péter ellen többek között azért indult eljárás, mert menesztése előtt lefokozta egy akciócsoport főtörzszászlósát, és áthelyezte börtönőrnek. A rendőr, akit korábban elküldeni is megpróbáltak, hét másik rendőrrel együtt feljelentette Gergényit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

A Vasprefektus meg a rozsda

Sokan várták már Gergényi Péter lemondását, mégis kisebb meglepetés, hogy megtörtént. Sejthetően nem hirtelen támadt fel benne a vágy a békés időskor iránt, inkább vezéráldozatának szánják őt a rendőrség sorozatos baklövései után.

MTI Itthon

Gergényi: hiszek az igazságban!

Hisz az igazságban, a törvényességben, a törvényekben és bízik az országos rendőrfőkapitány bölcsességében – jelentette ki Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szombaton reggel.

Hét nap

Fegyelmi Gergényi ellen

Az International Police Association (IPA) budapesti civil szervezete, az IPA Magyar Szekció BRFK Egyesülete munkája...

Itthon

Mi van a Gergényi-dossziéban?

A Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány ellen elindított fegyelmi vizsgálatban – a hvg.hu információi szerint – szerepe lehetett annak a megbízási szerződésnek, amelyet a BRFK kötött a Gergényi-Pintér-Mondheré közös tulajdonban lévő Admiral Tours utazási iroda arab társtulajdonosával.

MTI Itthon

Bencze: figyelmeztetést kap Gergényi

Lezárult a Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitánnyal szemben indított fegyelmi eljárás, a volt főkapitány figyelmeztetésben részesült - jelentette be Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.