szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem húsz tonna hulladékot foglaltak le a pénzügyőrök Hegyeshalom térségében egy ellenőrzésnél - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szombaton.

Az M1-es autópályán Hegyeshalom térségében egy kamion ellenzőrésénél 19,6 tonna hulladékot foglaltak le a VPOP járőrei pénteken késő este - mondta Sipos Jenő ezredes, hozzátéve, a kamion Ausztriából érkezett Magyarországra.

Mint rámutatott, az ilyen hulladék szállításához a környezetvédelmi hatóság engedélyére lett volna szükség, ami nem volt meg. A rakományt jelenleg egy telephelyen őrzik.

A VPOP a hulladékgazdálkodási törvény megsértése miatt indított eljárást, a további vizsgálatot a rendőrség végzi - közölte Sipos Jenő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Ki számolja fel a zuglói hulladékhegyeket?

Budapest XIV. kerületében, a Komáromi útnál, az M3-as bevezető szakaszánál, amint az ember áthalad a zuglói körvasútsor fölött, holdbéli táj tárul a szeme elé: törmelékhegyek éktelenkednek egy négyhektáros területen. Eddig kétszázhúsz lakos írta alá a Metzger Trans Kft. által működtetett hulladéktelep bővítése elleni tiltakozást. Mindhiába. A jelek szerint az üzleti érdekek többet nyomnak a latba, mint a környezeti- és zajártalmak ellen küzdők érvei.

hvg.hu Itthon

Radioaktív magyar hulladék Boszniába - és vissza

Ismeretlen eredetű sugárzó fémhulladékot fordított vissza Budapestre a boszniai Zenica vasműve. A radioaktív vasrudak több mint egy hétig dekkoltak a balkáni városban, jelentős aggodalmat keltve a helyiek között.

Hét nap

Vád hulladékügyben

Szabadlábon és hivatalának betöltése mellett védekezhet Kunbaja polgármestere, Halász István, aki ellen egyéves...

Itthon

Szennyezett magyar hulladék Boszniában

Ismeretlen eredetű sugárzó fémhulladékot fordított vissza Budapestre a boszniai Zenica vasműve. A radioaktív vasrudak több mint egy hétig dekkoltak a balkáni városban, jelentős aggodalmat keltve a helyiek között.