szerző:
Csikász Brigitta

Harmincmillió forint körüli összegért árulja Zugló egyik MSZDP-s önkormányzati képviselője azt az ingatlant, amelyhez egy fillér kifizetése nélkül, csupán felújítási munkák elvégzésének vállalásával jutott hozzá az önkormányzattól. Ezeket azonban – tudomásunk szerint – nem végezte el, s a kerület vezetői sem kérnek rajta számon semmit.

Egyetlen forint kifizetése nélkül jutott hozzá egy 89 négyzetméteres ingatlanhoz Zuglóban a Magyar Szociáldemokrata Párt helyi képviselője - értesült a hvg.hu. Úgy tudjuk, Tamás Lászlónak és élettársának a Szugló utca 101. szám alatti társasház padlástér-részét annak fejében adta át az önkormányzat, hogy új tulajdonosa négymillió forint értékben felújításokat végez rajta.

Talált pénz lehet a képviselőnek az ingatlan ára, ha elkel
A zuglói önkormányzat Vagyongazdálkodási, Település-fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága által 2007. április 16-án meghozott határozata szerint a meglévő műhely „megosztásával és a tetőtér beépítéssel két önálló albetétet alakítanának ki, egy műhelyt és egy kétszintes lakást.” Ennek ellenértékeként pedig a vevőknek „3.333.333+ÁFA értékben felújítási munkákat végeznek az épületen, valamint vállalják az alapító okirat módosítását és költséget.”

Az önkormányzati bizottság határozata azonnal életbe lépett. A dokumentumban nem szerepel az, hogy milyen formában kell a képviselőnek elszámolnia az általa elvégeztetett felújítási munkákkal, vagy hogy az önkormányzattól valaki ezt ellenőrzi-e majd. Az ingatlan jelenlegi állapotában vakolatlan, elhanyagolt.

Sajtóreferensén keresztül megkerestük a zuglói polgármestert, Weinek Leonárdot, hogy mi történt az ügyben, s a megszabott, közel négymilliós felújítási munkák elvégzéséről beszámoltak-e a képviselőtestületnek, esetleg annak elszámolt-e maga Tamás László. Választ azonban nem kaptunk.

Érdemben szintén nem felelt a hvg.hu kérdéseire Tamás László sem. Amikor arról faggattuk, hogy valóban árulja-e az önkormányzattól megkapott ingatlant, annyit közölt, hogy ez magánügy, és különben is, ő megvette a padlásteret. További kíváncsiskodásunkra, miszerint ha fizetnie nem kellett érte, mégis milyen felújítási munkákat végeztetett el az épületen, nem válaszolt, hanem egyszerűen lerakta a telefont. Az önkormányzatnál ígéretet tettek arra, hogy a képviselő reagál az ügyre, ám a kért időpontig nem kaptunk választ. Amennyiben ez megtörténik, közöljük Tamás László válaszát.

Zuglóban több, az adófizetők pénzének pazarlásának gyanúját felvető ügy történt, amelyekről a hvg.hu is beszámolt. Többek között egy belső vizsgálat azt állapította meg, hogy a cégnél 2005-ben és 2006-ban „nem teljesen szabályos” közbeszerzési eljárások keretében karbantartási és felújítási munkálatokra összesen 367 millió forintot fizettek ki. Ennek ellenére a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. vezetése úgy találta, hogy nem történtek szabálytalanságok.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Képviselők léptek ki a zuglói MSZP-frakcióból

Három MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP-frakcióból Zuglóban, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) XIV. kerületi képviselőcsoportját - közölte Tamás László, az újonnan alakult csoport vezetője hétfőn.

Itthon

Több milliós jutalmak Zugló vezetőinek

Több millió forint jutalmat vettek fel Zugló vezetői – tudta meg a hvg.hu. A polgármester és a két alpolgármester első félévi munkájának jutalmazását a „kiemelkedő teljesítmény” indokolta. Sokan tanácstalanok: a zuglói vagyonkezelő feldarabolásának előkészítését vagy az egészségügyi és az oktatási intézményeket is érintő megszorító intézkedéseket díjazzák a XIV. kerületben?

hvg.hu Gazdaság

Zuglói Vagyonkezelő: folytatódik a vizsgálat

Nem történtek szabálytalanságok a Zuglói Vagyonkezelő Zrt.-nél (ZV) - állítja Bokor István gazdasági és kereskedelmi igazgató, jelenleg vezérigazgató-helyettes, válaszul egyik korábbi cikkünkre. A hvg.hu egy belső vizsgálat alapján írta, hogy a cégnél 2005-ben és 2006-ban "nem teljesen szabályos" közbeszerzési eljárások keretében karbantartási és felújítási munkálatokra összesen 367 millió forintot fizettek ki.

Másfél ezren vették eddig igénybe a falusi csókot

Másfél ezren vették eddig igénybe a falusi csókot

Hajléktalan szépségnap

Hajléktalan szépségnap

90 éves kaposvári fa lett az Év fája

90 éves kaposvári fa lett az Év fája

Új módszer: egy egyszerű vérvétellel felmérhető a tüdőrák kockázata

Új módszer: egy egyszerű vérvétellel felmérhető a tüdőrák kockázata

Általános sztrájk kezdődött Katalóniában

Általános sztrájk kezdődött Katalóniában

Orbánt éltette Sorossal szemben Matteo Salvini Rómában

Orbánt éltette Sorossal szemben Matteo Salvini Rómában