Távcsöves puska a pénzszállító-támadás helyszínén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress

Egy távcsöves puskát találtak a rendőrök a két héttel ezelőtti, debreceni pénzszállító-támadás helyszíne közelében - értesült a HavariaPress.

A kérdéses távcsöves fegyvert a nyomozók a megtalálása után azonnal szakértői vizsgálatra küldték, egyúttal kérik, hogy aki bármit tud az eszközről, jelentkezzék az ismert rendőrségi telefonszámok bármelyikén. Változatlanul élnek az ügyben kitűûzött nyomravezetői díjak is, ennek értelmében a rendőrség és két gazdasági társaság összesen kétmillió-hatszázezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. A bűncselekmény 170-180 centi magasságú, 25 év körüli gyanúsítottat a fantomképe alapján is keresik a hajdúsági nyomozók.

Mint a hírügynökség korábban beszámolt róla, a debreceni Malompark Bevásárlóközpont hátsó bejáratánál május 19-én, hétfő este lőtték mellkason a Group 4 Securicor alkalmazottját, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A támadónak ennek ellenére nem sikerült zsákmányt szereznie, hanem az értékeket hátrahagyva, társával együtt elmenekült a helyszínről. A helyszíni szemle során a gépjármű közelében egy kaucsuk berakású, 22 cm hosszú, 4 mm széles ezüst karláncot találtak, mely valószínûleg az elkövetõ kezéről esett le. A rendőrség kéri, hogy aki a személyleírás, a fantomkép, illetve a helyszín közelében talált tárgyak alapján felismeri az elkövetőt, vagy információval rendelkezik a bûncselekménnyel kapcsolatban, tegyen bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, vagy a 107-es, illetve 112-es segélyhívó számok bármelyikén.