szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legfőbb ügyésztől és a Nemzeti Nyomozó Irodától soron kívüli vizsgálatot kér Dávid Ibolya, az MDF elnöke, mert egy, a birtokába került hanganyag szerint Almássy Kornél, a párt alelnöke, egyben elnökjelöltje érintett lehet egy, a Dávid Ibolya személyére vonatkozó adatgyűjtésben. Dávid Ibolya a pénteki sajtótájékoztatóján felmutatott egy CD-t, amely tájékoztatása szerint tartalmazza a hangfelvételt. Ennek leiratát közöljük most.

Az előzményeket itt olvashatja.

A leirat:

- Halló.
- Szervusz Elnök Úr, T.J vagyok…
- Szia! Mi újság van?
- Zavarhatlak egy fél percre?
- Igen. Elfelejtettelek felhívni.
- Nem, semmi gond. Kerestelek, a Józsi találkozott a T.A.-val, és kaptam tőle egy munkát, ami elég érdekes, igazából megosztanám veled. A T. azt szeretné, ha dolgoznánk az MDF-re, a Dávid Ibolyára, keresnénk rá terhelőket, merthogy ott van valami belső hatalmi váltás szándék előkészítve, és a T. azt mondja, hogy S-ék állnak mögötte, ők pénzelik a váltást. Meg akarják szerezni az MDF-ben az első helyet. Valami alelnök van benne, valami A. vagy… nem A.
- A.
- Az! Az! Igen igen. Ővele a Józsi találkozni fog a jövő héten, mert ő adja meg a konkrétan az információ igényét, hogy mit szeretne tőlünk.
- Aha, aha.
- Én meg szeretném, ha ebben állást vagy nyilván kimaradok belőle, egyértelműen nem szeretnék belefolyni semmilyen módon, sem szakmailag se. Igyekszem a Józsit is lebeszélem majd róla, hogy ne folyunk bele egyébként se, ha te nem kéred valami indoknál fogva.
- Hát…Figyelj ide, kedden átgondolom még és beszéljünk. Kedden délután jó?
- Jó, jó.
- Találkozni mindenképpen.
- Jó. Persze, hát mindenképpen elmegy, azt én is javasoltam neki, csak hogy utána hogyan… tovább, hogy kihátráljunk, vagy…
- Jó, jó.
- …hogy hülyére tettesük magunkat, vagy valamit valóban csináljunk, de ehhez tundom kéne, hogy neked mi az álláspontod.
- Jó, beszéljünk róla Jánoskám!
- Jó szervusz Elnök Úr, kellemes hétvégét! Szervusz.
- Köszi! Szia, szia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Heten álltak oda átadni a szentendrei bicikliutat

Heten álltak oda átadni a szentendrei bicikliutat

Több mint 13 ezer új fertőzöttet regisztráltak Franciaországban egy nap alatt

Több mint 13 ezer új fertőzöttet regisztráltak Franciaországban egy nap alatt

A "nercbundatörvény" miatt tört ki kormányválság Varsóban

A "nercbundatörvény" miatt tört ki kormányválság Varsóban