szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szili Katalin szerint példátlan, ami történt, vagyis hogy egy parlamenti képviselő fenyegetést fogalmazott meg a hétfői plenáris ülésen. Az Országgyűlés elnöke erről a házbizottság rendkívüli ülése után beszélt újságírók előtt.

Arnóth Sándor
Menni fog?
© MTI - Koszticsák Szilárd

Tájékoztatása szerint a házbizottság ülésén három frakció - az MSZP, az SZDSZ és az MDF - azon az állásponton voltak, hogy Arnóth Sándornak (Fidesz) távozni kell a parlamentből. Mint ismeretes, az adatgyűjtési ügyről szóló államtitkári válasz után a fideszes Arnóth Sándor azt kiabálta be: "Lógni fogtok".

Répássy Róbert (Fidesz) ezzel összefüggésben azt mondta: a Fidesz etikai bizottsága a lehető leghamarabb összeül. Mint mondta, a képviselő vállalta, amit mondott és megkövette a Házat.

Gusztos Péter (SZDSZ) szerint a történtek után Arnóth Sándornak távoznia kell a parlamentből.

Gulyás József (SZDSZ) napirend előtt az adatgyűjtési ügyben szólalt fel, a Fideszt és a szocialistákat is támadva. Iváncsik Imre polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár válaszát követően kiabált be a fideszes képviselő.

Szili Katalin bocsánatkérésre szólította fel a képviselőt, de nem adott neki szót. Arnóth, bár nem kapott szót, felállt és azt mondta, kijelentéséért megköveti az Országgyűlést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály

525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály