Levágta a vonat mindkét lábát, de még kihívta a mentőket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy húszéves oroszlányi férfi halt meg csütörtökön este, miután a nyílt pályán elütötte egy vonat a Fejér megyei Martonvásár és Baracska között - értesült pénteken az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei mentésirányítójától és a rendőrségtől az MTI.

A 20 éves oroszlányi férfi Martonvásár állomáson szállt le, ám a peronnal ellentétes oldalon, s át akart bújni a vonat alatt, amikor az elindult. A baleset következtében a vonat a férfi mindkét lábát levágta. Az elgázolt fiatalember a baleset után még maga hívta fel telefonon a rendőrséget, s a rendőrök jelezték a mentőknek a balesetet.

A riasztott mentőautó gépkocsivezetőjének és mentőápolójának nehéz dolga volt, hiszen nyílt pályán történt a baleset, így - járművüket a jelzett helyszín közelében hagyva - mentőeszközeiket megfelezték, s gyalog indultak el a sínek mentén: egyikük Martonvásár, másikuk Baracska felé - közölte a mentésirányító.

A fiatalembert a baracskai vasútállomás közelében találták meg, az időközben kiérkező székesfehérvári esetkocsi elindult vele a kórházba, ám a férfit olyan komoly sérülés érte, hogy a kórházba szállítás közben a mentőautóban meghalt.

A baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.