szerző:
Klubrádió
Tetszett a cikk?

Bár a pedagógusi életpályamodellre valóban nincs pénz, de új információk alapján azt vélelmezzük, hogy a kormány úgy teremt elő erre a modellre pénzt, hogy a közoktatásban dolgozó 170 ezer pedagógus jó részét elbocsátják, és az így kapott megtakarításból fedezik majd a magasabb a bért – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Klubrádióban.

A kormány emelkedő béreket ígér a pedagógusoknak, miközben egy évvel ezelőtt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a szakszervezetek béremelési javaslatára úgy reagált, hogy "bohóc és ostoba", aki ilyet tervez. Annak tükrében, hogy Réthelyi Miklós miniszter egy héttel ezelőtt azt mondta, mégsem lesz béremelés, én mégis csendben azt mondom, hogy mégiscsak kellene a pedagógusok bérét rendezni – fogalmazott Galló Istvánné a Klubrádióban.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta azt is, eddig az önkormányzatok kiegészítő normatívával finanszírozták a közoktatási intézményeket, ha ezt az egyháznak átadják, akkor az állam finanszírozza teljes mértékben. Ebben az évben több mint 80 közoktatási intézményt adtak át. Kérdés, hogy az állami költségvetés ennek a finanszírozási feltételét honnan teremti meg évközben, hisz ez nem szerepel az idei költségvetési tervezetben - tette hozzá a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!