szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A bűnüldözés a rendőrség dolga - jelentette ki az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója csütörtökön Debrecenben, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésen.

"A közbiztonság kérdését politikai üggyé tenni több mint bűn" - jegyezte meg Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok a Hajdú-Bihar közbiztonságáról szóló napirend vitájában.

Előzőleg Fekete Csaba megyei rendőrfőkapitány a felderített bűncselekmények, illetve a közlekedési balesetek számának csökkenéséről számolt be, utalva arra, hogy "a megye bűnügyi, köz- és közlekedésbiztonsági helyzetének alakulása mind a szakmai, mind pedig a lakossági elvárásoknak megfelelt".

A vitában a Jobbik képviselői úgy fogalmaztak, hogy "a közbiztonság az elviselhetőség határán van". Elhangzott, hogy Konyáron, ahol "a rendőrség tehetetlen, a lakosság egynegyede a Jobbiktól kért segítséget" az általuk cigánybűnözőknek nevezett csoportokkal szemben. Erre is utalva jegyezte meg Halmosi Zsolt tábornok, hogy "a bűnnek nincs színe, a bűnüldözés a rendőrség dolga, feladata".

Az ORFK értékelése szerint Hajdú-Bihar megyében a közbiztonság stabil, de a helyzeten van mit javítani - tette hozzá az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese. Kifogásolta ugyanakkor, hogy vannak, akik úgy gondolják: az ő dolguk rendet tenni egy településen. "Nincs olyan épeszű állam Európában, amelyik eltűrné, hogy pártok, civil szervezetek rendfenntartó erőket hozzanak létre" - mondta Halmosi Zsolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!