Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Állásfoglalásra kértük a CEU ellehetetlenítését célzó törvény ügyében Lánczi Andrást, a Corvinus rektorát, akit Orbán Viktor egyik főtanácsadójaként tartanak számon. A hvg.hu számára megküldött válaszból hiányzik a kemény állásfoglalás, de sokat mondó, hogy Lánczi emlékeztet arra: intézménye nevében ő március 27-én írt alá együttműködési megállapodást a CEU-val.

A hvg.hu tudni szerette volna, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem elfogadhatónak tartja-e a felsőoktatási törvény tervezett módosítását, amely az európai térségen kívüli egyetemeket hozná kellemetlen helyzetbe.

"Minden Magyarországon működő egyetem érdeke az, hogy a hazai felsőoktatás az intézmények sokféleségét tiszteletben tartó és minden érintett számára egységes feltételeket teremtő jogi környezetben működjön" – írja közleményként kiadott válaszában Lánczi András rektor. Szerinte ez teremti meg annak alapját, hogy a hazai és a nemzetközi felsőoktatási térben minden intézmény versenyképes lehessen.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Közép-európai Egyetem között az elmúlt időszakban erősödött az oktatási és kutatási kapcsolat – folytatja a magyar egyetem vezetője.

Több hónapos előkészítés eredményeként a két egyetem együttműködési megállapodást kötött, melyet 2017. március 27-én írt alá a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és kancellárja. A Budapesti Corvinus Egyetem a jövőben is számít a kapcsolatból származó, a hallgatók, oktatók és kutatók számára megnyíló kölcsönös előnyökre.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy innentől a kölcsönös előnyökkel a Corvinus is csak akkor tud élni, ha a CEU ellehetetlenítéséről eláll a kormánytöbbség. Március 28-án este ugyanis benyújtották azt a kormányzati törvénytervezetet, amelynek egyik paragrafusa kizárólag a Soros György által alapított egyetemet hozza kellemetlen helyzetbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!