szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfit fogolyszökés miatt is körözték.

Az örkényi rendőrök hosszas üldözés után fogtak el egy 39 éves nyársapáti férfit, akiről kiderült, hogy 10 elfogatóparancs is érvényben volt ellene.

A rendőrség honlapján azt írják, a Dabasi Rendőrkapitányság Örkényi Rendőrőrs járőrei kedden dél körül Örkény külterületén akartak igazoltatni egy ott parkoló Opel Astrában ülő férfit, aki viszont inkább nagy sebességgel elhajtott Örkény felé. A rendőrök üldözőbe vették, a férfi pedig végül Albertirsán egy árokba hajtott, majd gyalog, több ingatlan kerítésén átmászva, futva menekült tovább. A rendőrök a menekülő férfit végül a Győzelem utcában fogták el, és a Dabasi Rendőrkapitányságra előállították.

Ekkor kiderült, hogy a 39 éves nyársapáti férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság, a Szarvasi Rendőrkapitányság, a Szolnoki Rendőrkapitányság, a Jászberényi Rendőrkapitányság, a Paksi Rendőrkapitányság és a Dabasi Járásbíróság lopás miatt, a Nagykőrösi Rendőrkapitányság fogolyszökés miatt, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt, a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség pedig hamis tanúzás miatt adott ki elfogatóparancsot. Emellett a Kecskeméti Törvényszék BV. Csoportja a férfi körözését rendelte el, mivel nem kezdte meg a jogerős szabadságvesztés büntetésének letöltését.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá több Dabas területén történt lopás elkövetésével is. A rendőrök G. Zsoltot ezekben az ügyekben gyanúsítottként kihallgatták, majd a büntetés-végrehajtási intézetbe átkísérték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!