szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több miniszternek is megadatott az a lehetőség, hogy maga jelentheti be távozását egy lapinterjúban – Lázárnak is majdnem sikerült ezt megtennie, de Orbán beelőzte a Magyar Rádióban –, így azt a narratívát adja elő, amihez csak kedve van.

Mindegyikből az derült ki, Orbán számított volna rájuk a továbbiakban is, de sajnos valamiért nem tudnak maradni.

Kezdjük a legutóbbival, Fazekas Sándorral, aki a Magyar Időknek adott interjúban azt mondta,

"Miniszterelnök úrral a napokban egyeztettünk az új kormányzati struktúráról, felkért arra, hogy a következő időszakban is lássam el az agártárca vezetését. Nagyon megtisztelő az a bizalom, amiv az irányomba megnyilvánult az elmúlt időszakban, és köszönöm azt, hogy 8 éven keresztül szolgálhattam a magyar vidék ügyét, a hazai gazdatársadalmat. Most azonban, megköszönve a bizalmat, jeleztem, hogy az előttünk álló években a Fidesz-frakció munkáját szeretném segíteni. Miniszterelnök úr elfogadta a döntésemet."

Balog Zoltán az Origón fejthette ki, miért kosarazta ki az általa végtelenül tisztelt Orbán Viktort:

"a jövőt illetően két hosszabb beszélgetésem volt a miniszterelnökkel a választások után. Azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ebben a struktúrában és összeállításban marad. Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is.

Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni."

Lázár Jánosnak Orbán bevitt egy gyomrost: a miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjúban azt mondta, a kormányzás agyközpontjában, vagyis a Miniszterelnökségen szeretne változtatásokat, amiről pénteken és hétvégén is lesznek komoly tárgyalásai.

Közben Lázár János a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek két órával később adott interjúban arról beszélt, ő hétfőn találkozik Orbánnal. Vagyis azután, hogy Orbán már letárgyalta az addigi tárcáját érintő változásokat.

Bár Orbán egyértelművé tette, hogy ő akar változást, Lázár próbált úgy tenni, mintha ez a saját döntése lenne. Úgy fogalmazott ugyanis, ő szeretne változtatni. Orbán négy évre kérte fel, ami lejárt,

"ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem",

innentől inkább a választókerületére koncentrál.

"Az elmúlt időszakban felértékelődött bennem, hogy Budapesten és a kormányon kívül is van élet. Én a választóimnak tartozom hűséggel, főleg egy ekkora csata után. Velük szeretném megerősíteni az együttműködést, és a két munka nem összeegyeztethető."

Lázár korábban is lebegtette visszavonulását, akkor azt találgattuk, zsarol, blöfföl vagy az Orbán utáni világra készül vajon.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!