szerző:
hvg.hu

Ha trükkök százaira nem is volt szükség, de arra igen, hogy a szocialisták átpasszoljanak egy képviselőt a P-nek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Párbeszédnek csak három képviselője jutott parlamentbe, Karácsony Gergely helyére más ül, benn Tordai Bence – ha Kövér László beengedi, ugyanis korábban örökre kitiltotta –, Szabó Tímea pedig egyéniben győzött.

A trükk az, hogy a Liberálisoktól Bősz Anett lesz a negyedik frakciótag, az ötödiket pedig az MSZP adja, Burány Sándor személyében. Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető szerint a kettő több, mint az egy, mondta a Blikknek, a két képviselőcsoport a Fidesz és a KDNP mintájára frakciószövetséget alkot, hogy kiaknázzák a támogatási rendszer lehetőségeit.

A bulvárlap számításai szerint ezzel anyagilag sem járnak rosszul, a működési kiadásokra havi 7,5 millió forinttal jut több, és öt emberrel többet tudnak alkalmazni, mint ha egyetlen frakciót alkotna a húsz ember. Az ötök bérkerete havi 3,75 millió forint, amit szabadon átcsoportosíthatnak. Két párbeszédes politikus személyesen is jobban jár, mivel egy képviselő frakcióvezetői, a másik pedig frakcióvezető-helyettesi fizetésre lesz jogosult. Az előbbinek a havi illetménye 1,3 millió forint, a másiknak pedig 1 millió forint, vagyis magasabb lesz a 750 ezer forintos képviselői alapilletménynél.

Ez éves szinten 135 milliós pluszt jelenthet.

(Blikk)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!