szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Erdei Sándornak (szül.: 1983) terhes a nagy sajtóérdeklődés, majd csak később szeretne kampányolni, programot ismertetni, illetve magyarázni, hogyan jutott eszébe, hogy elindul Erdei "Rokker Zsoltti" Sándor (szül.: 1976) ellen.

A hvg.hu is szerette volna megkérdezni az értesüléseink szerint Nyékládházán élő Erdei Sándort, miként és hogyan jutott arra, hogy elindul azon a miskolci időközi önkormányzati képviselő-választáson, amelyen az ugyanezt a polgári nevet viselő, Rokker Zsoltti művésznéven ismert humorista. Próbálkozásaink nem jártak sikerrel, nem vette fel telefonját, ahogy minden bizonnyal más lapok munkatársainak megkeresésére sem reagált. Eddig.

Most viszont e-mailben eljuttatott egy közleményt több újságnak is, és ebből az derül ki, hogy terhes számára a nagy sajtóérdeklődés:

„A választási kampány során, magam szeretném meghatározni, hogy hol, mikor és milyen módon ismertetem programomat. Megkérem az érdeklődő sajtó munkatársait, hogy ezt a kérésemet tartsák tiszteletben! A politikai pártok tagjait, képviselőit pedig arra kérem, hogy a magánéletemet ne zavarják.”

©

A névazonosság miatt Erdei "Rokker Zsoltti" Sándorban felmerült, hogy más néven indulna a választáson, de erről kénytelen volt letenni, mert a névváltoztatást nem lehetne lezavarni a választásig, illetve még akkor sem biztos, hogy a választási bizottság hajlandó lenne a változtatást átvezetni a szavazólapra. A két jelölt így csak a nevük után írt születési évszám alapján lesz megkülönböztethető, a függetlenként, de összellenzéki támogatással induló humorista így azt találta ki, hogy minden kampánytevékenységét

Erdei Sándor 1976

néven végzi, ez áll majd plakátjain, szórólapjain.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Nyékládházi férfi próbálja kiütni azonos néven Rokker Zsolttit

A hvg.hu közben megtalálta a semmiből felbukkant "másik" Erdei Sándort. A róla elérhető információkból úgy tűnik, egyedül a választók megzavarására alkalmas névegyezőség volt a szempont az indulásánál, Miskolchoz, pláne az adott önkormányzati körzethez semmi köze.