szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészségen jelenleg is folyamatban van, de semmi több.

Még júniusban arról számolt be Polt Péter legfőbb ügyész, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt zajlik nyomozás Szabó Zsolt belize-i bankszámlájának ügyében.

Ezzel az üggyel kapcsolatban kérdezett újra Tóth Bertalan MSZP-elnök, Polt Péter válaszolt:

„A nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészségen jelenleg is folyamatban van, az elvégzett és a tervezett nyomozati cselekményekről, a beszerzett bizonyítékokról és azok értékeléséről azonban - a nyomozás érdekeire figyelemmel - bővebb tájékoztatást nem adhatok. A 2018. július 1. napjától hatályos, a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény a nyomozás felderítési szakaszában, azaz a gyanúsított kihallgatásáig a nyomozás lehető legrövidebb időn belüli lefolytatását írja elő, azonban a nyomozás befejezésére konkrét határidőt nem állapít meg. Jelen ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt” – írta Polt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette

9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében