szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eset miatt a frakció rendkívüli ülését is összehívták, Alvincz József végül távozott a posztról.

Több kormányközeli lapban is előfordult már, hogy amikor a Fidesz nekiment a CEU-nak vagy éppen az MTA tudományos szabadságának, akkor megjelent a Kaposvári Egyetem egyik tanárának írása, aki megvédte a kormány aktuális döntését vagy lépését. Alvincz József korábban a Magyar Időkben írt arról, hogy a nemzetközi toplistákon is szereplő CEU-n valójában rengeteg a „kamuszak”, illetve arról is egy kormányközeli lapban értekezett, hogy az MTA körül tulajdonképpen csak műbalhé folyik.

Alvincz a cikkeit általában egyetemi tanár titulussal zárta, most azonban az Örülünk, Vincent? blog megírta, hogy korábban egy egészen más pozícióból is ismerhetjük: 2004-ben az Index írt arról, hogy Alvincz – akkor még a Pest Megyei Közgyűlés fideszes képviselőjeként – egy gyermekrajz-pályázat díjátadó ünnepségén trágár szavakkal gyalázta a testület MSZP-s elnökét. A képviselőt végül a Fidesz frakcióvezetője kísérte ki a teremből, ahol 65 képviselő, több tucat gyerek és kísérőik is jelen voltak.

Alvincz az Index szerint nem sokkal korábban egyik németországi hivatalos útján is hangosan kommunistázott, igaz, akkor németül. A portál azt állítja, hogy mindkét alkalommal részeg volt, az erről szóló recenziójának is a Németül kommunistázott a részeg fideszes címet adta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak

Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak

Koronavírus és iskolanyitás: a diákoknak könnyebb, a tanároknak nehezebb lesz otthon maradni

Koronavírus és iskolanyitás: a diákoknak könnyebb, a tanároknak nehezebb lesz otthon maradni