szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A török elnök barátilag a magyar miniszterelnök hátát/vállát karolgatja egy most megjelent felvételen. De vajon miről folyt a diskurzus?

Mint megírtuk, Orbán Viktor jelenleg a kirgizisztáni Csolpon-Atában tartózkodik, ahol a türk nyelvű államok együttműködési tanácsának VI. ülésén vesz részt, majd egy különleges sportesemény megnyitójára készül, egyebek mellett Recep Tayyip Erdogan államfő társaságában. És ahol Orbán azt mondta, a türk nyelv rokon a magyarral.

Az útról - ahogy eddig is - pár perces videós összefoglaló jelent meg a magyar kormányfő Facebook-oldalán. Ennek egyik, de talán legérdekesebb jelenete épp a végén keresendő: premier plánban látható, ahogy a neki nem tetsző grafikusokat gyakorta börtönbe vágó Erdogan a miniszterelnök hátát átkarolva beszél a nagyérdeműnek. Ilyen eddig - kamerák előtt legalábbis - nem történt.

A páros legutóbb akkor került reflektorfénybe, amikor a neves Time magazin bemutatta róluk mintázott új címlapját. Igaz, az egy kicsit más témában készült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!