szerző:
hvg.hu

A német tulajdonos még 2007-ben parkolt le a mélygarázsban, de taxival távozott, azóta nem látták.

Harmincmillió forintnál is több parkolási díjat halmozott fel egy autós, aki az egyik pécsi szálloda mélygarázsában felejtette a kocsiját. Még 2007-ben parkolt le, de a hotelből taxival távozott, azóta pedig nem látták. A szálloda tulajdonosa hat évvel ezelőtt nyilatkozott az RTL Klub Híradójának, akkor azt mondta: nem szállíttatják el az autót, mivel a szerződésben – vagyis amikor a tulaj megváltotta az egy órára szóló parkolójegyet – arra vállalkoztak, hogy vigyáznak a járműre.

Mivel az autó extrém hosszú parkoltatása nem bűncselekmény, a rendőrség nem indított eljárást, a szálloda viszont a bíróság elé vitte az ügyet. A bíróság pedig kimondta, hogy a tulajdonosnak meg kell fizetnie a parkolási díjat, és annak minden kamatát. A tulaj viszont nem ment el a tárgyalásra, és a pénz behajtása sem egyszerű, hiszen az illető Németországban él.

A tulaj tartozása egyébként már tízszer több, mint amennyit az autója ér, de egyelőre nem fizetett, így lehet, hogy végül elárverezik a kocsit. Az RTL Klub által megkérdezett ügyvéd szerint ehhez joga van a szálloda vezetőjének.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!