szerző:
hvg.hu

Egy teljesen más üggyel kapcsolatban került újra a rendőrség látókörébe.

Egy 2002-es gyilkossági ügyet sikerült felgöngyölíteniük a rendőröknek: egy fóti nő még 16 évvel ezelőtt fizetett egyik ismerősének azért, hogy az ölje meg a férjét. A gyilkosságot alaposan kitervelték, és bár a nyomozók már akkor a nőre gyanakodtak, nem volt elég bizonyítékuk ellene, ezért ejtették a vádakat. 2016-ban azonban újra előkerült az ügy, és a rendőröknek sikerült annyi bizonyítékot összegyűjteniük, hogy őrizetbe vehessék az asszonyt.

L. Attila Gézáné és férje között feszült volt a viszony, mert bár a nő kezelte a család pénzügyeit, a férfi szabta meg az irányt. Folyamatos ellenőrzés alatt tartotta feleségét, volt, hogy meg is verte, ha az asszony valamit rosszul csinált. A házaspár vállalkozóként tevékenykedett, de szinte nyílt titok volt, hogy vannak gyanús ügyeik is. A nő titokban rendszeresen pénzt adott előző kapcsolatából született fiának, de erről nem szólt férjének, a bankszámlakivonatokat is meghamisította. Nem sokkal később elhatározta, hogy megöli férjét, ezért több ismerősét is megkereste, hogy vállalnák-e a gyilkosságot.

Végül K. Lajos bólintott rá, hogy pénzért cserébe végez a férfival. A nő mindent alaposan kitervelt, családi ünnepséget rendezett, ahol férje sokat ivott, ezért másnap reggel sokáig aludt. A nő viszont korán kelt, kiment a piacra, sőt, útközben még anyósához is beugrott, hogy megkérdezze, nincs-e szüksége valamire. Eközben K. Lajos bement a házba, és kétszer fejbe lőtte az alvó férfit, aki azonban csak később, a kórházban halt meg. A rendőrök kihallgatták az asszonyt is, de nem volt ellene elég bizonyítékuk, így elengedték.

2016-ban viszont újra előkerült az ügy, mivel újabb információ jutott el a hatóságokhoz. K. Lajos ellen a Nógrád megyében folytattak eljárást egy betöréses lopás ügyében. Ebben a történetben szembesítették a férfit egyik társával, aki a kihallgatáson megemlítette, hogy Lajos ölte meg 14 évvel azelőtt L. Attila Gézáné párját. Ezután többen is megerősítették, hogy a nő felkereste őket azzal, hogy segítsenek neki megölni a férjét. Az is kiderült, hogy K. Lajost a nő rendszeresen segítette anyagilag.

L. Attila Gézánét október 8-án a rendőrök elfogták budapesti otthonában. A Police.hu szerint eltelt évek alatt felvirágoztatta üzletét, tetemes vagyont szerzett. A bíróság a nyomozás folytatásáról határozott, és október 11-én elrendelte a bűnügyi őrizetét, amit elektromos nyomkövető eszközzel hajtanak végre.

K. Lajost előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. Az ő esetében nem volt szükség kényszer­intézkedésre, mivel a férfit más bűncselekmény elkövetése miatt jelenleg is fogva tartják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Magyarországra is kiterjeszti a Facebook az új szabályát: megmondják, ki ad fel politikai hirdetéseket

Magyarországra is kiterjeszti a Facebook az új szabályát: megmondják, ki ad fel politikai hirdetéseket

Gyárfás az új hangfelvételekről: Bízom benne, hogy végre tisztázódik ártatlanságom

Gyárfás az új hangfelvételekről: Bízom benne, hogy végre tisztázódik ártatlanságom

Már négy demokrata pályázik Trump helyére

Már négy demokrata pályázik Trump helyére

Hiába ad pénzt a kormány a falvaknak, ha nem engedi, hogy jól költsék el

Hiába ad pénzt a kormány a falvaknak, ha nem engedi, hogy jól költsék el

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Az összes nagy BMW arcot vált, a 7-es sorozatnak is eljött az ideje

Az összes nagy BMW arcot vált, a 7-es sorozatnak is eljött az ideje