szerző:
hvg.hu/MTI

A MOK a gyógyszerészi kamarával közösen tájékoztató kampányt indít, hogy felhívják a figyelmet: nem minden esetben kell azonnal mentőt hívni vagy a sürgősségi osztályra rohanni.

Országos betegtájékoztató kampányt indít a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK). A két szervezet közös sajtótájékoztatón mutatta be a kampány plakátjait, amelyeken arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen panaszokkal hova érdemes fordulnia a lakosságnak.

Éger István, a MOK elnöke elmondta, a „Válasszon okosan!” elnevezésű kampány célja, hogy tájékoztassa a betegeket arról, milyen esetekben kell azonnal mentőt hívni, és mikor elég felkeresni a háziorvost vagy éppen a gyógyszerészt. Éger szerint a kampány nem pótolja a kamara által évek óta szorgalmazott egészségtan-oktatást, de abból egy kicsi szegletet kiragadva talán mégis segíthet a lakosságnak és az őket ellátó intézményeknek is.

Éger az orosházi kórház sürgősségi osztályán kialakult helyzetre reagálva azt mondta, kevés olyan sürgősségi hely van az országban, ahol a munkakörülmények és feltételek megnyugtatóak lennének.

A helyzet érdemben évek óta nem javult, ezt máról holnapra megoldani nem lehet

– vélekedett, hozzátéve: a plakátkampány éppen azt célozza, hogy azok a betegek, akiknek állapota nem igényel kórházi ellátást, ne terheljék feleslegesen a sürgősségi részlegeket, mert azzal sokszor kapacitást vonnak el azoktól, akik sokkal súlyosabb állapotban vannak.

A plakátokat orvosi rendelőkben és kórházakban fogják kirakni, az azokhoz hasonló szórólapokhoz pedig a gyógyszertárakban lehet majd hozzájutni. Mindezt a két kamara közösen finanszírozza.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Másfél millió forintos pénzbüntetésre ítélték Márki-Zayt

Másfél millió forintos pénzbüntetésre ítélték Márki-Zayt

Horror szervizköltségek, az 5 millió forintos olajcsere csak a belépőszint

Horror szervizköltségek, az 5 millió forintos olajcsere csak a belépőszint

Európai kölcsönből bővülhet tovább a ferihegyi repülőtér

Európai kölcsönből bővülhet tovább a ferihegyi repülőtér

Nem sikerült megbuktatni a lengyel kormányt

Nem sikerült megbuktatni a lengyel kormányt

Megmutatjuk a tökéletes délutáni alvás titkát!

Megmutatjuk a tökéletes délutáni alvás titkát!

Tordai rémhírterjesztésért feljelenti Kövér Lászlót

Tordai rémhírterjesztésért feljelenti Kövér Lászlót