szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MTA Kutatóhálózati Tudományos Elnöki Bizottsága jövő év március végéig tesz javaslatot a Magyar Tudományos Akadémia működésének átalakítására.

A testület pénteken tartotta alakuló ülését – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Modern Gyárak Éjszakája megnyitóján újságírói kérdésre válaszolva.

A bizottságba hét tagot a tárcavezető, másik hetet a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kért fel, a szervezet saját ügyrendje szerint dolgozik, feladata áttekinteni a Magyar Tudományos Akadémia jövőbeni működését.

A miniszter hangsúlyozta, várja az MTA Kutatóhálózati Tudományos Elnöki Bizottságának javaslatát, addig az ügyben nincs teendő.

Az MTA elnöksége október végén határozatot fogadott el, amely szerint az intézmény jelentős átalakítása szükségtelen, a kutatóhálózatnak pedig nincs szüksége további centralizációra. A testület december 6-ra rendkívüli közgyűlést is összehívott a kérdésben.

A nyáron derült ki, hogy az MTA kutatóintézeteinek finanszírozását 20 milliárd forinttal kurtítaná meg az állam, ez a pénz a Palkovics László vezette minisztériumhoz került. Az elnökség most azt szeretné elérni, hogy a pénz visszakerüljön hozzájuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így fejtették meg a katicagyilkos katica titkát

Így fejtették meg a katicagyilkos katica titkát

Az MNB szerint 160-240 ezer családon segít a meghosszabbított hitelmoratórium

Az MNB szerint 160-240 ezer családon segít a meghosszabbított hitelmoratórium

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait