szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legjobb főiskolák és egyetemek listáján dobogós még a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem.

Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén. Az intézmény emellett az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti.

A második helyre a 2019-es listán a Szegedi Tudományegyetem, a harmadikra pedig a Debreceni Egyetem került. A negyedik holtversenyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem.

A karok rangsorában is az ELTE került az élre a Bölcsészettudományi Karral. A második ugyancsak az ELTE-ről a Természettudományi, a harmadik pedig a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar.

A további helyezettekről, valamint arról, mi alapján állt össze a rangsor, a HVG oktatási szakportálján, az Eduline-on olvashat.

Itt a HVG 2019-es felsőoktatási rangsora: ismét az ELTE áll az élen

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG 2019-es felsőoktatási rangsorát, de a karok listáján is az ELTE szerezte meg az első két helyet, a legjobb eredményt az intézmény bölcsészkara érte el. Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Könnyen lehet, hogy jó szándék vezérelte, mégis rosszul gyűjtötte eddig szelektíven a műanyagot

Könnyen lehet, hogy jó szándék vezérelte, mégis rosszul gyűjtötte eddig szelektíven a műanyagot