szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A független politikus szerint a táborban csaknem 50 gyerek van, akik semmi mást nem látnak maguk körül, csak szögesdrótokat.

A tompai tranzitzónában járt Szél Bernadett és Szabó Szabolcs, a független képviselők egy Facebookon közzétett videóban számoltak be tapasztalataikról. Mindketten hangsúlyozták, hogy embertelen körülményekkel találkoztak, Szél pedig elmondta azt is, hogy azok a felnőtt menedékkérők, akik kitoloncolásukra várnak, továbbra sem kapnak enni, csak a gyerekeknek biztosítanak ételt.

Szél arról is beszélt, hogy jelenleg nagyjából 50 gyermek van a tranzitzónában, ahol családjukkal együtt egy kosárlabdapályányi területen kénytelenek élni mindennapjaikat. A politikus szerint a gyerekek szinte csak szögesdrótokat látnak maguk körül, szüleik pedig valószínűleg nem tudnak mit kezdeni velük, ugyanis a kicsik még játszani sem igazán tudnak a szűk helyen.

Szabó Szabolcs arról számolt be, hogy sok menedékkérő nem a tranzitzóna, hanem a börtön szót használta, amikor a helyről beszélt. A politikus elmondta: lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy a tranzitzónákban tartózkodó emberek életkörülményei javuljanak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
T. R. Itthon

Végre kapnak enni a menekültek a tranzitzónákban

A hazai és nemzetközi felháborodás nyomán a menekültügyi hivatal „megtalálta a jogi kiskaput” annak érdekében, hogy a tranzitzónákban fogva tartott menedékkérők mindegyike kaphasson ételt.

Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel

Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Megtartják a grandiózus augusztus 20-ai tűzijátékot, a kormány titokban csak elnapolta

Megtartják a grandiózus augusztus 20-ai tűzijátékot, a kormány titokban csak elnapolta