szerző:
hvg.hu

A szakszervezet szerint "nincs tovább hova hátrálni".

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Ahogy beszámoltunk róla, a Fidesz-többség megszavazta a túlóratörvényt az országgyűlés szerdai ülésén. Ennek értelmében a munkáltatók akár évi 400 óra túlmunkát is elrendelhetnek az eddigi 250 helyett.

Az ellenzék a szavazás után kivonult a Parlament elé, a Momentum délutánra tüntetést hirdetett a Kossuth térre, a Jobbik pedig a Sándor-palotához vonult, később pedig várhatóan elfoglalják majd a Lánchidat is.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményben reagált a „rabszolgatörvény” elfogadására. Azt írták: a törvényjavaslat minden elemét és elfogadásának körülményeit is elutasítják.

Úgy véljük, ezzel a kormány eljutott ahhoz a ponthoz, ahonnan nem csak egy uniós ország munkavállalóinak, de a szakszervezeteknek sincs tovább hova hátrálniuk

– írják, hozzátéve: több szakszervezethez is eljuttatták a törvény elfogadása utáni időszakra vonatkozó javaslataikat, és remélik, hogy a következő napokban ennek mentén létrejön a magyar szakszervezetek akcióegysége.

A PDSZ szerint ha ez sikerül, a hatalomnak akár az általános sztrájkkal is számolnia kell.

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Otthagyta az HBO-t az Aranyélet és a Terápia kreatív producere

Otthagyta az HBO-t az Aranyélet és a Terápia kreatív producere

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Nyomtassa ki gyógyszerét a sarki patikában!

Nyomtassa ki gyógyszerét a sarki patikában!

Videó: ilyen előzést se láttunk még közúton

Videó: ilyen előzést se láttunk még közúton

Ránéztek Trump Facebook- és Instagram-fotóira, és kiderült, hogy többet számítógéppel manipuláltak

Ránéztek Trump Facebook- és Instagram-fotóira, és kiderült, hogy többet számítógéppel manipuláltak