szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hidvéghi Balázs két banki leányvállalatnál igazgatósági és felügyelőbizottsági tag.

Havi 600 ezer forintot kap a Fidesz kommunikációs igazgatója két állami vállalat igazgatósági illetve felügyelőbizottsági tagjaként – írja az Átlátszó. Az oknyomozó portál szerint az érintett vállalatok az MFB-csoport tagjai, meglepő tehát, hogy a bölcsész végzettségű politikus vezető beosztásba kerülhetett a banki leánycégeknél.

Hidvéghit szinte azonnal igazgatósági taggá választották a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt.-nél, ahogy 2016-ban elnyerte párttisztségét, és lett egy felügyelőbizottsági pozíciója az MMBF Földgáztároló Zrt.-nél is. Előbbi cégnél havi 400, utóbbinál havi 200 ezer forint jár neki havonta.

Nem ő az egyetlen fideszes politikus, aki állami cégeknél tölt be vezetői pozíciót egy kis pluszpénzért: nemrég derült ki, hogy a 2015-ig igazságügyi államtitkárként működő Répássy Róbertet – amellett, hogy a Miniszterelnökség az ügyvédi irodáját is foglalkoztatgatja – nyáron igazgatósági taggá választották a Szerencsejáték Zrt.-nél – havi 170 ezer forintért. Répássy az Átlátszó szerint a MÁV felügyelőbizottságában is kapott egy helyet, itt 210 ezres tiszteletdíjban részesül.

A portál szerint Galambos Dénes korábbi dunaújvárosi Fidesz-képviselő először a Magyar Villamos Műveknél, majd a Paksi Atomerőműnél is igazgatósági tag lett – előbbinél havi 180, utóbbinál elvileg 170 ezerért, de ezt az összeget állítólag nem veszi fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balin utcai fekvőtámasszal büntetik azt, aki nem hord maszkot

Balin utcai fekvőtámasszal büntetik azt, aki nem hord maszkot

Már el is fogták a budapesti villamosmegállóban késelőket

Már el is fogták a budapesti villamosmegállóban késelőket

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár