szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tiltakozási hullám elült, a Fidesz támogatottsága stabilizálódott.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A decemberi-januári esés után február elején már morzsolta a Fidesz táborát a túlóratörvény, illetve az az elleni tiltakozás - mutatta ki a Závecz Research friss kutatása, amelyet február 3-10 között készítettek.

A kormánypárt tábora 32 százalékos maradt a teljes népességen belül, ez bő két és félmilliós bázist jelent. A Jobbik lendülete is megtört, kicsit visszaesett a támogatottsága, jelenleg 10 százalékon áll, ez 800 ezer szavazót jelent. Az MSZP és a DK mutatója nem mozdult. A Momentum és a Kutyapárt népszerűsége kicsit csökkent, az LMP maradt 3 százalékon.


A biztos pártválasztók körében 49 százalék a Fidesz támogatottsága, a Jobbiké 14, az MSZP-é 12 százalékos. A Mi Hazánk Mozgalom 2 százalékon áll, a Párbeszéddel és a Kutyapárttal egy szinten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!