szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az apa szerint a fiú csak kitalálta a dolgokat, de a szakértők szerint a fiú szavahihető.

Kedden tárgyalta a Monori Járásbíróság a háromgyermekes K. József ügyét, a férfi öt éven keresztül ütötte-verte és kényszermunkásként tartotta a korábbi kapcsolatából született fiát egy maglódi tanyán – írja a 24.hu.

A fiút eredetileg az édesanyja nevelte, tíz évvel ezelőtt azonban az anya annyira beteg lett, hogy nem tudott tovább gondoskodni róla, ezért az apjához került. Innentől a fiú a férfi feleségével és két gyermekével élt egy fedél alatt, az apa idővel nem engedte neki, hogy az anyja rokonaival tartsa a kapcsolatot.

A férfi 2010 és 2015 között rendszeresen verte és rettegésben tartotta a gyereket, mindennapos volt, hogy szíjjal, bottal, ostorral vagy épp a vasvilla nyelével esett neki. Hajnaltól dolgoztatta a fiút a ház körül és a tanyán, ahol állattenyésztéssel foglalkozott, de nemcsak tanítás előtt, hanem utána is felnőtteknek való fizikai munkát végeztetett vele. A fiú, miután hazaért az iskolából, este 11-ig takarított a lovak, nyulak után, fát vágott, szénát gyűjtött és más mezőgazdasági munkákat végzett az apjánál dolgozó munkásokkal együtt. Ha az apja nem volt elégedett a munkájával, elverte.

A rendszeres bántalmazások nyomait a fiú tanárai és társai észlelték az iskolában, de a fiú mindig azt mondta a tanároknak és az őt ellátó orvosoknak, amit az apja betanított neki annak ellenére, hogy többször eltört a lába, és sörétes puskából származó lövési sérülések voltak a testén. A fiú később a vallomásában elmondta, hogy az apja békaügetésben szökdeltette, úgy lövöldözött rá az udvaron. A pszichológus szakértőknek pedig arról beszélt, hogy szexuálisan is bántalmazta az apja.

A gyerek testnevelésórákon nem öltözött együtt a társaival a rajta lévő sérülések miatt. Ha túlságosan látszottak a sérülései, akkor pedig nem is engedte iskolába az apja. Ahogy akkor sem, ha több munkáskézre volt szükség az állatok vagy a ház körül.

A fiú végül 2015-ben kért segítséget a rendőrségen, miután az apja előbb egy 70 centiméter hosszú nyújtófával, majd egy fakanállal, végül egy ostorral verte meg. Amikor a férfi felhagyott a veréssel, és elment aludni, a fiú kiszökött a házból, és segítséget kért a rendőrségen.

K. József korábbi vallomásában azt állította, hogy mintaapa. A keddi tárgyaláson is úgy beszélt mintha nem ő lenne, aki elkövette a borzalmakat. A férfi állítása szerint a fiú korábban a nevelőapjáról is azt állította, hogy bántotta, amikor pedig hozzájuk került, bukásra állt, de a felesége sokat tanult vele, így közepesre sikerült felzárkóznia. A férfi szerint a fiú azért állít róla ilyeneket, mert nem vette feleségül az édesanyját.

A meghallgatott szakértők szerint a fiú viszont átlagos intelligenciával rendelkezik, a történtek után évekig pszichoterápiára járt, és máig gyakran álmodik a verésekről és a vele történt borzalmakról. A szakértők szerint a szexuális bántalmazásokat kivéve életszerűek voltak a fiú állításai.

A következő tárgyalás május 28-án lesz. A vallomástól elzárkózó férfi akár 12 év börtönt is kaphat halmazati büntetések miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Galgóczi Ágnes: Indokolt lenne rövid időre lezárni a plázákat

Galgóczi Ágnes: Indokolt lenne rövid időre lezárni a plázákat

Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit

Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit