szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Semjén Zsolt szerint a Nyugat ki akarja mazsolázni a képzett migránsokat, a képzetleneket pedig vissza akarja dobni Keletre. Novák Katalin államtitkár elismerte, a keleti és nyugati EU-tagállamok között nem csökkent a különbség, de ezért a multikulturális, liberális jelent okolta. G. Fodor Gábor a felmentő seregeket várja. A Századvég Alapítvány tartott konferenciát.

A lőcsölés az új kormányzati slágerkifejezés. Semjén Zsolt KDNP-s politikus, miniszterelnök-helyettes és Novák Katalin Emmi-államtitkár a Századvég Alapítvány Európa választ című konferenciáján szólalt fel, és Semjén az MTI tudósítása szerint többször is használta a szót. A KDNP-s politikus a migráció témakörében az EU-ról szólván mondta, szerinte ugyanis inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus az Európai Bizottság ("brüsszeli bürokraták") politikája.

Inkorrekt, mert amikor az "illegális migránsokat" "meghívták" Európába (Angela Merkel német kancellártól hangzott el a budapesti pályaudvaroknál 2015-ben kialakult áldatlan állapotok láttán, hogy a szír menekülteket befogadja Németország – a szerk.), nem kérdeztek meg "minket", most pedig "szét akarják lőcsölni" őket. Semjén azt is tudni véli, hogy a nyugati államok megtartanák a szakmával rendelkező menekülteket, a képzetleneket pedig a keletiekre akarják "lőcsölni".

©

Törvénytelen a brüsszeli bürokraták viselkedése, hiszen arra biztattak mindenkit, hogy be lehet jönni, át lehet lépni a törvényeken, a határokon, mondta Semjén – (ehhez azért hozzátennénk, hogy ilyen nem hangzott el sosem – a szerk.).

Antidemokratikus pedig azért, mert az európai polgárokat nem kérdezték meg arról, akarnak-e kevert népességű, bevándorló országgá válni. Magyarországon a kormány nemzeti konzultációt, népszavazást tartott, és a magyar nép azt válaszolta: nem akar bevándorlóországgá válni, emelte ki a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt előadásában arról is beszélt, józan ésszel nem vitatható, hogy a migráció és különösen az illegális migráció nemcsak a terrorizmus, de a bűnözés kockázatát is radikálisan megemeli, és helyben kell segíteni azokon, akik a szegénység és a háborús állapotok miatt erre rászorulnak.

Novák Katalin két Európa-verziót vázolt fel, az Európai Unió 1.0 jelenlegi verziója a "liberális jelen", most a tagállamok egyre inkább gyengülnek, érdekeik egyre inkább háttérbe szorulnak, míg a 2.0 verziót, amelynek megvalósítása mellett érvelt, erősödő nemzetállamok és javuló együttműködés jellemzi. Az 1.0 verzió liberális véleménydiktatúrát takar, az Európa 2.0 verzió a szólás-, vélemény- és sajtószabadságot, hírtoleranciát képvisel – mondta.

©

Nagyon mély szakadékok alakultak ki a régi és az új tagállamok között, és ezek nem csökkennek, hanem nőnek – elemzett egy másik szempontot. Szerinte egy olyan Európában kellene élni, ahol a regionális érdekeket tudják érvényesíteni, és meg tudják érteni egymás történelmi sajátosságait. Az 1.0 verzió egy csökkenő súlyú, gyengülő és öregedő Európát eredményez, míg a 2.0 egy egyre erősebb, fiatalodó Európához vezetne – összegzett.

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke pedig azt mondta, hogy Európa napjainkban az önfeladásra készül, és az a kérdés, időben megérkeznek-e "a felmentő seregek".

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bundabotrányos kapcsolat miatt távozhat két magyar focista Svédországból

Bundabotrányos kapcsolat miatt távozhat két magyar focista Svédországból

Szeretettel a Vajdaságból: Olvass apróhirdetéseket, és megtudod, milyen az életünk!

Szeretettel a Vajdaságból: Olvass apróhirdetéseket, és megtudod, milyen az életünk!

Elkészült az emberi agy első háromdimenziós digitális atlasza

Elkészült az emberi agy első háromdimenziós digitális atlasza