szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egykori tévés úgy kampányol a felvételekkel, hogy a csatorna logója nem látszódik bennük.

Az elmúlt két napban két olyan videót is kirakott hivatalos Facebook-oldalára Kálmán Olga, amelyekben Tarlós István főpolgármesterrel szócsatázik. A videók az ATV Egyenes beszéd műsorából származnak.

Az Origo ezzel kapcsolatban azt írta, a tévés nem kért engedélyt a csatornától, hogy használhassa a felvételeket.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója az Index kérdésére megerősítette, hogy Kálmán Olga valóban nem kért és nem is kapott engedélyt, hogy a felvételeket felhasználja.

"Szeretnénk elkerülni a peres eljárást, ezért várjuk Kálmán Olga vagy a DK megkeresését. Egyébként a helyzetet súlyosbítja az, hogy ezekbe az ATV-s felvételekbe belenagyítottak, hogy a csatorna logója se látszódjon" - írta Németh S. Szilárd.

A DK sajtósa, Wirsching Viktória az Indexnek azt írta, "a Demokratikus Koalíció számtalan alkalommal használ politikusairól rövid videórészleteket tévéműsorokból, senki korábban ezeket nem kifogásolta. Az ATV-vel korrekt szakmai viszonyt ápolunk, így ezt a kérdést is tisztázni fogjuk velük."

A sajtós hozzátette azt is, hogy "a Fidesz-média minden felületén, minden elképzelhető módon támadja a jelöltjüket", szerinte ebből is az látszik, hogy "a Fidesz kit tart valódi ellenfelének".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány

Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány

Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk

Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk