szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Figyelt, hogy sehol se fizessen 5 ezer forintnál többet, nehogy be kelljen ütnie a PIN kódot.

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen a múlt szerdán arról, hogy elhagyta a bankkártyáját, azóta pedig többször is fizettek fele 5 ezer forintnál alacsonyabb összeget. Az adatgyűjtés és tanúkutatás nyomán egy 17 éves fiú került a rendőrök látókörébe, akit összefüggésbe lehetett hozni a bűncselekmények elkövetésével.

A nyomozás adatai szerint a sértett egy debreceni autómosóban hagyta az autóját, az ott dolgozó fiatal pedig annak takarítása közben felfigyelt az utastérben hagyott bankkártyára. A fiú elvette a kártyát, majd több benzinkúton, valamint bevásárlóközpontban is fizetett vele. Minden fizetésénél odafigyelt arra, hogy az összeg ne haladja meg az 5 ezer forintot, így több mint 30 ezer forinttal károsította meg a sértettet.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalt, aki beismerős vallomást tett. A debreceni rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

A rendőrség az eset nyomán arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy

  • a bankkártya a nap 24 órájában, külföldről is bármikor letiltható,
  • a vásárlási limit is bármikor módosítható,
  • ha bűncselekményt követtek ellenünk, haladéktalanul tegyünk feljelentést!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!