szerző:
Gergely Zsófia
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Uszítással, a "kiszolgáltatott emberek kihasználásával" vádolta az ATV-t és általában a baloldalt a Tv2 híradósa, Szentpéteri Eszter amiatt, ahogy múlt héten beszámoltak az onkológiai intézetben kialakult sorban állásról. A Tények műsorvezetője azt a tényt nem említette meg, hogy férje az intézet főigazgatója, akit maga Kásler Miklós talált érdemesnek arra, hogy átvegye tőle a pozíciót. Nem sokkal később el is készült a Tv2 riportja a "világszínvonalú onkológiáról", üres folyosót és elégedett beteget mutogatva.

"Számítani lehetett rá, hogy a balos médiumok kiforgatják a helyzetet és a közleményt, de az ATV minden képzeletet felülmúlt. Az ATV riportja felháborító és szánalmas!" – dühöngött közösségi oldalán a Tények műsorvezetője, Szentpéteri Eszter, miután a múlt héten óriási botrány kerekedett abból, milyen körülmények közt állnak sorba a kezelésre váró betegek az Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai épületében. A Tv2 képernyőse egyenesen uszítással vádolja a konkurens csatornát, de ezt kiterjeszti a máshoz nem is értő, "kedves baloldal"-ra írásában.

"Mi van veletek, emberek? Teljesen megőrült mindenki!? Kiszolgáltatott, beteg embereket használ fel a baloldal, a szavazótáboruk pedig fröcsögve asszisztál nekik?

Ti most abba a 70 000 betegbe és az őket kezelő, a gyógyításra esküdt tett orvosokba és az intézet dolgozóiba rúgtatok bele! Ennyi telik tőletek!" – dühöng felkiáltójelekkel teletolt írásában a nyíltan kormányoldali csatornaként működő Tv2 munkatársa.

A daganatos betegek ügyét ilyen mértékben átpolitizálni Szentpéteri Esztertől két okból is minimum érdekes:

Bár a hírműsorok munkatársaival szemben írott-íratlan szabály (lenne) a semlegesség, az erre már rég, látszatszinten sem adó Tv2 műsorvezetőjeként Szentpéteri nyíltan fideszes. Saját közösségi oldalán is látható egy Orbánra szavazok-fotó, és ő volt az egyik, aki a tavalyi országgyűlési választás előtt – "híradótól" korábban soha nem látott módon – nyílt propagandavideóban vállalta Marsi Anikó, Gönczi Gábor és a többi ismert arc mellett, hogy Orbán Viktorra fognak szavazni, erre buzdítva a nézőket is.

A másik, hogy Szentpéteri azt a tényt nagyvonalúan elfelejtette megemlíteni nyilvános posztjában, hogy férje, Polgár Csaba onkológus az érintett onkológiai intézet főigazgatója. A korábban főigazgató-helyettes Polgár közvetlenül Kásler Miklóstól vette át a stafétát a főigazgatói poszton, amikor elődjét az új Orbán-kormány emberi erőforrás miniszterének nevezték ki. Egy női lapnak adott interjújában inkább a kinevezéséről beszélt, szerinte Káslert "a választásában nyilván az is motiválta, hogy negyedszázada ismeri őt, 2013 óta általános helyettese volt, részese a munkájának".

Ez onnan derül ki, hogy a Tv2 képernyőse tavaly a szintén kormányoldali lapban, a Ripostban maga mondta el "drámai vallomását" családi tragédiájukról. Ekkor beszélt arról is, hogyan "rabolta el szívét Prof. Dr. Polgár Csaba", aki 2009-ben karácsony este kérte meg a "boldogan igent mondó" Eszter kezét, bemutatva a Barabás Villában tartott esküvő egy elkapott pillanatát is.

Azóta viszont nem tűntek fel közösen nyilvánosan elérhető csatornán.

Menetrendszerűen érkezett az ellenriport

Ahogy kódolva volt, a Tv2 is elkészítette a Gönczi Gábor által vezetett esti híradóban a saját verzióját – a konstans használt feldicsérő-fordulatukkal élve "világszínvonal"-ról az onkológián. Az ellenriportban mintha csak a gyakorlatba ültették volna át Szentpéteri megjegyzéseit, az üres folyosót, új székeket és elégedett beteget mutogatva számoltak be arról, hogy:

  • a daganatos betegek kezelése "nyugat-európai körülmények" között történik,
  • erről maga a főigazgató-férj Polgár Csaba beszélt részletesen a Tényeknek,
  • kiemelik, hogy a baloldali média támadása csupán, hogy többórás sorban állás után fogadják a betegeket.

Szentpéteri Eszter természetesen ezt az anyagot is közkinccsé tette oldalán azzal a megjegyzéssel, hogy "csak azoknak, akik az igazságot szeretnék tudni".

Szentpéteri Eszter munkában
©

A Tények munkatársa által letámadott ATV riportjában megszólalt egy egészségügyi szakértő, aki szerint némi átszervezéssel ki lehetne küszöbölni a hosszas várakozást. Ahogy múlt héten megírtuk, egyes napokon már hajnali fél 5-5-től várakoznak a kemoterápiára érkezők, bár az intézet szerint a várakozás értelmetlen. A betegek szerint viszont nem, mert ha valaki valóban csak a munkaidő fél 8-as kezdetére megy oda, akkor egyáltalán nem biztos, hogy aznap kap ellátást.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nyolc autó ütközött az M7-esen Velencénél a Balaton felé

Nyolc autó ütközött az M7-esen Velencénél a Balaton felé

Kigyulladt egy autó a Városligetben

Kigyulladt egy autó a Városligetben

Videó: így gyorsul a BMW új biturbó V12-es 7-es limuzinja

Videó: így gyorsul a BMW új biturbó V12-es 7-es limuzinja

Menet közben elromlott és magatehetetlenül sodródott a szántódi komp

Menet közben elromlott és magatehetetlenül sodródott a szántódi komp

Felhős lesz a hosszú hétvége

Felhős lesz a hosszú hétvége

Videóüzenetben mondott köszönetet Merkel a magyaroknak

Videóüzenetben mondott köszönetet Merkel a magyaroknak