szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nyugalmazott neurológust a baleset után megvizsgálták, majd a pszichiátriára küldték, ahol elhunyt. A fia szerint nem kapott megfelelő ellátást.

Feljelentést tett az apja halála miatt egy mátészalkai férfi. A nyugdíjas mátészalkai neurológus, Cs. Román egy hónappal ezelőtt elesett a mátészalkai kórház parkolójában, és beütötte a fejét. A neurológus korábban osztályvezetőként dolgozott abban a kórházban, éppen beteg feleségét vitte az ügyeletre, amikor balesetet szenvedett. Cs. Norbert, az orvos fia az Indexnek elmondta, hogy az esés után az édesapja nagyon zavart volt, nehezen vette a levegőt, nehezen kommunikált, ennek ellenére a sürgősségin azt mondta az orvosnak, nincs semmi baja.

"Összevissza küldözgették az osztályok között, volt a sürgősségin, a neurológián és a belgyógyászaton is, de nem volt állandó monitoros megfigyelés alatt" – mondta a fia.

Végül azt mondták a családnak, vigyék át az idős férfit a nagykállói pszichiátriára, ahol kezelni tudják esetleges altatófüggését. A család úgy döntött, hogy inkább a nyíregyházi pszichiátriára viszik az idős neurológust, ott viszont egy nappal később meghalt.

Cs. Norbert azt mondta,

senki nem tudja a halál okát. Még a mátészalkai kórházban infarktus gyanúját is felvetették, de későbbi elhalálozási helyén Nyíregyházán nem tudták megállapítani, hogy miért halt meg. Igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elrendeltek.

Cs. Román fia feljelentést tett a halál körülményeik furcsasága miatt, a rendőrség eljárást indított az ügyben. A mátészalkai kórház a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház része, annak sajtófőnöke a lapnak azt mondta, betegpanasz vagy hatósági megkeresés után mindig belső vizsgálat indul, folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túl sok készpénzt tartanak maguknál a magyarok

Túl sok készpénzt tartanak maguknál a magyarok

Mészárosék emberei megérkeztek a 750 milliárdos vasútprojektre létrehozott cégbe

Mészárosék emberei megérkeztek a 750 milliárdos vasútprojektre létrehozott cégbe

Müller Cecília: Fiatalok is vannak lélegeztetőgépen

Müller Cecília: Fiatalok is vannak lélegeztetőgépen