szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az önkormányzati választás után a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze a kormány keresztény propagandája ellen szólt és egy újabb 2010-et sem tart kizártnak, csak fordított szerepekkel.

Három nap alatt nagyot fordult a világ: A fideszesek önkritikus módon beszélgettek a választásokról, a vesztes polgármesterek pedig a kormánypárt vezetésére mutogatnak. Ebbe a sorba illik bele az Index cikke szerint a Hit Gyülekezetének a vezető lelkészének, Németh Sándornak a rádiós nyilatkozata, ahol arról beszélt, hogy bár a Borkai-ügy a választás eredményeiben szerepet játszhatott, "de az utóbbi időben nagy volt az elégedetlenség a kormány munkájával szemben".

Komoly fordulat ez Némethnél, bő egy éve még arról beszélt, hogy a miniszterelnöki felhozatalból csak Orbán Viktor alkalmas a posztra, a gyülekezetének híveit pedig a Békemeneten való részvételre buzdította.

Most arról szólt, hogy a kormánynak felül kell vizsgálnia a politikáját, de arról is, hogy "jobb ha a képmutató keresztény propaganda lekerül a napirendről. Jobb, ha az evangélium hirdetését az egyházakra hagyják."

A Hir Rádió oldala szerint azt is elmondta, hogy "a hatalomnak meg kell tanulnia, hogy nem tud kereszténnyé tenni senkit sem. Nagy problémák ebből is származtak. Nem lehet társadalmi igény felett preferálni az egyházakat, mert látjuk, hogy bizonyos városokban, nem jöttek be az ezekhez fűzött remények."

Németh Pál apostollal példálózott, aki azt mondta, hogy

"akik vallják Istent, de a cselekedeteikkel tagadják, azok Isten előtt utálatosak és minden jó cselekedetre alkalmatlanok. Szerintem Pál apostol e mondata nagyon érvényes a mostani Magyarországi helyzetre."

Németh szerint nagyon vigyázni kell a keresztény névvel való visszaéléssel. "A keresztény kifejezés, a Krisztus kifejezésből származik, Krisztus pedig Isten. A Biblia világossá teszi, hogy Isten nevét hiába nem szabad fel venni. Ezzel nem lehet játszani. Ha valaki keresztény, akkor éljen úgy."

A Hit Gyülekezet vezetője azt is hozzátette. Az a

"tragédia a magyar társadalom számára, hogy nem előre megy, hanem egy mókuskerékben van. Lehetséges, hogy 2 év múlva egy olyan nagy fordulat fog történni, mint 2010-ben, csak fordítva."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Német képviselők megírták Navalnijnek, hogy szerintük célzottan kínozzák őt

Német képviselők megírták Navalnijnek, hogy szerintük célzottan kínozzák őt

The New York Times: Sokkal több orosz halt meg koronavírusban, mint amennyit elismernek

The New York Times: Sokkal több orosz halt meg koronavírusban, mint amennyit elismernek

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai